pirmdiena, 2010. gada 1. novembris

VVF - Vaira Vīķe-Freiberga uzsāk SC atbalsta kampaņu

VVF pēc 10. Saeimas vēlēšanām uzsakusi aktīvu atbalsta kampaņu SC un citiem krieviskajiem spēkiem.

http://diena.lv/lat/politics/hot/freiberga-valsts-bus-ieguveja-ja-valdiba-ienaks-krievvalodigie-politiki#comments 

Vīķe-Freiberga: valsts būs ieguvēja, ja valdībā ienāks krievvalodīgie politiķi

"Latvijas sabiedrība būs tikai ieguvēja, ja valdībā ienāks krievvalodīgie politiķi," intervijā laikrakstam "Telegraf" izteikusies eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Tomēr vienlaikus viņa uzsver, ka "Saskaņas centram" vajadzētu mainīt retoriku, kas nav pieņemama citiem politiskajiem spēkiem.
V. Vīķe-Feiberga uzskata, ka ir pagājis pietiekami ilgs laiks - 20 gadi, kopš Latvija ieguva neatkarību - lai vēlētāji savu izvēli balstītu uz notikumiem vēsturē. Ir nepieciešams koncentrēties uz to, kas pašreiz nepieciešams sabiedrībai, pirmkārt, jau ekonomikai.
Uzskatam, ka Latvijai nepieciešama jauna konstitūcija, lai sasniegtu kvalitatīvas izmaiņas politikā, V. Vīķe-Freiberga uzsver: principā konstitūciju var mainīt, bet tam ir nepieciešami ļoti pamatoti argumenti, un cilvēki, kuri ir gatavi tos atbalstīt.

V. Vīķe-Freiberga uzskata, ka jaunā Saeima un tās izveidotā valdība sabiedrībā radīs tikai jaunu lūzuma punktu. Pēc viņas domām, lai izveidotu veiksmīgu varas līdzsvaru starp prezidentu, Saeimu un valdību nepieciešams veikt dažas izmaiņas prezidenta pilnvaru palielināšanā.
Eksprezidente uzsver, ka cilvēks var mācīties visu mūžu. Viņa cer, ka jaunā Saeimas seja ienesīs jaunas darba pieejas parlamentā un tie, kuri jau darbojas politikā, spēs tās efektīvi izmantot. "Katrā poltiskajā partijā ir spēcīgi politiķi. Taču ir jautājums par to - cik labu komandu viņi spēs izveidot, un vai tauta tai izticēsies. Ceru, ka visas partijas savā starpā spēs sastrādāties, pat ar tām, ar kurām pirmsvēlēšanu kampaņās apmainījās asiem izteicieniem," skaidro V. Vīķe-Freiberga.
Par "Saskaņas centra" ienākšanu valdībā eksprezidente saka: "Vispirms viņiem pašiem jāpozicionē sava nostāja ne tikai vēlētāju, bet arī pārējo partiju acīs. Ja cilvēks ierodas ar paziņojumu, kurš nav pieņemams nevienam citam, tad ir grūti cerēt uz sadarbību. Pēc manām domām, nav pieņemama divvalodība, jo pasaulē nav nevienas citas valsts, kur latviešu valoda būtu kā viena no oficiālajām valodām. Nepilsoņiem piedalīties vēlēšanās - tas ir pavisam cits jautājums, jo viņi dzīvo šajā valstī un maksā nodokļus. Ātrāk vai vēlāk tas notiks, jo Eiropas prasības uz to arī ved."

http://zinas.nra.lv/latvija/politika/34261-eksprezidente-sc-ir-potenciali-partneri-jebkurai-koalicijai.htm
Eksprezidente (VVF): SC ir potenciāli partneri jebkurai koalīcijai:
Piektdiena, 29.oktobris (2010), LETA
Kamēr valdībai ir 51 balss Saeimā, tikmēr to nogāzt nevar, atzīst eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, komentējot jaunās valdības veidošanas gaitu.
Vienlaikus viņa uzskata, ka jaunās Saeimas sasaukuma laikā ir iespējamas dažādas partiju kombinācijas, kas nodrošina vismaz 51 balsi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru