ceturtdiena, 2010. gada 25. novembris

Krievi turpina uzbrukt

Krievijas firma „Sveza” vairāk nekā mēnesi lenca a/s’’ Latvijas finieris’’ akcionārus, lai nopirktu viņiem piederošās akcijas. Viņi aicināja uz tikšanos ap četrsimt akcionāru, cienāja ar kafiju un uzkodām, klāstīja savus grandiozos plānus, skaidroja, cik izdevīgi ir pārdot akcijas, daudz meloja, baidīja, ka drīz latvieši no darba padzīs visus krievus, vajagot tūlīt pat noslēgt līgumu ar tiem, kas gatavi savas akcijas pārdot. Neviens to neizdarīja. Uz šo tikšanos , kas bija jau otrā, atnāca tikai viens akcionārs. Tas pats izdzēra kafiju un skaļi pateica, ka viņi kontrolpaketi nedabūs. Krievu firmas vadība solīja turpināt cīņu par akcijām. Kā raksta žurnāliste Anita Brauna žurnālā „IR’’ Nr 32 ( 11. - 17. Nov. 20 10), LF nolūkojis krievu miljardieris Aleksejs Mordašovs ( viņa īpašuma vērtība esot 10 miljardi ASV dolāru.) Tam esot Kremļa atbalsts. Vai Kremlis sācis īstenot jauno ārpolitikas doktrīnu un ietekmi Baltijas valstīs nostiprina, uzpērkot uzņēmumus? jautā A. Brauna. Atbilde ir neiepriecinoša - Latvijas ekonomiskā okupācija notiek jau vairākus gadus, par to raksta arī ārzemju prese.
Stāvoklis ir ļoti nopietns. Metodes, ko pielieto krievi, ir visdažādākās, arī noziedzīgas. Ir tādi reideri, kas iefiltrē uzņēmumos savus cilvēkus, kuri cenšas paralizēt uzņēmuma loģisku darbību, rada konfliktsituācijas, uzpērk tiesu lēmumus, veic krāpnieciskas manipulācijas. Krievijas presē aprakstīti gadījumi, kad par reideru upuriem krituši gan aizsardzības gan kosmosa rūpniecības uzņēmumi. Akciju īpašnieku vidū ir parādījušies tādi, kas izplata melus ar mērķi pašam iegādāties akcijas. Tāds starpnieks esot bijušais šī uzņēmuma darbinieks Apfelbaums. Ir ziņas, ka LF strādājošie krievi aizstāv savu uzņēmumu daudz patriotiskāk nekā latvieši. Paldies viņiem!
Bet Krievijas krievi turpina uzbrukt. Mūsu valsts interesēs ir neatdot „Latvijas finieri”. Vēl priekšā grūtas cīņas ar tiem, kas izgudro sarežģītas shēmas, kukuļo, draud , pielieto noziedzīgus paņēmienus , lai panāktu savu.
LF’’ glābšanā ‘’ vēlas iesaistīt L atvijas valsts meži apsaimniekotāju . Palīdzības iespējas izskata arī valdība. ATIS SKALBERGS

2011.g janvārī:

Vairākus mēnešus Krievijas firma „Sveza” visādiem līdzekļiem cenšas iegūt kontrolpaketi par a/s „Latvijas Finieris”. Tā agresīvi vajā tos, kuru īpašumā ir LF akcijas. Es rūpīgi sekoju notikumiem , kas skar LF. Ir notikušas vairākas tikšanās ar akciju īpašniekiem, lai tos pārliecinātu tās pārdot krieviem. Ir paceltas cenas, solīti visādi labumi, melots un draudēts, bet nekaunīgie pircēji nav spējuši apmuļķot akcionārus. 2011.g.4. janvārī valdība deva atļauju a/s „Latvijas valsts meži”, ka tā drīkst iegādāties 10 LF akciju . Tā ir valstiski pareiza rīcība, kas neļauj „Svezai” realizēt savus plānus. Šī pretdarbība ir ļoti svarīga, jo traucē Krievijai ekonomiski okupēt mūsu valsti. Kā rakstīja „Newsweek”, Krievija grib Baltijas valstīs paplašināt savu ekonomisko klātbūtni, izmantot šo valstu infrastruktūru savu preču eksportam uz Rietumiem. Šis ir tikai viens gadījums, kur krieviem nepaveicās, jo sastapās ar patriotiski noskaņotiem cilvēkiem, ko nevar nopirkt par naudu, bet kaimiņvalsts agresīvā politika turpinās. Mums jābūt gataviem ilgstošai cīņai pret šo okupāciju.


ATIS SKALBERGS

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru