otrdiena, 2010. gada 22. jūnijs

Atmodas varonis Konstantīns Pupurs iestājas "Visu Latvijai!"

http://www.diena.lv/lat/politics/blog/visu-latvijai/konstantins-pupurs-iestajas-quot-visu-latvijai-quot

Viens no Latvijas cilvēktiesību aizstāvības grupas „Helsinki-86” biedriem Konstantīns Pupurs vakar, 7.jūnijā, uzrakstīja iesniegumu un tika uzņemts partijas „Visu Latvijai!” rindās. K. Pupurs bija pirmais latvietis, kas Padomju Savienības okupētajā Latvijā, 1988.gada 14. jūnijā, uzdrošinājās publiski pacelt sakanbaltsarkano karogu un iznest to cauri visai Rīgai no Brīvības pieminekļa līdz Brāļu kapiem. Simboliski ar šo brīdi aizsākās latviešu trešā Atmoda.

Šī gada martā K. Pupurs atgriezās Latvijā pēc vairāk kā 20 gadu trimdas ASV, kurā bija spiests doties pēc čekas draudiem un fiziskas izrēķināšanās. ASV Konstantīns Pupurs dienēja kā leitnants bruņotajos spēkos. Jau iepriekš privātās sarunās pausto apņemšanos pēc atgriešanās Dzimtenē stāties „Visu Latvijai!” rindās Konstantīns Pupurs varēja īstenot pēc dienesta atstāšanas.

Savu vēlmi kļūt par „Visu Latvijai!” biedru K.Pupurs pamatoja ar vārdiem: „Ir brīži, kad ceļamies, lai ietu, ir brīži, kad mostamies, lai dotos darbus darīt. Ar smeldzošu sirdi no tālienes esmu vērojis Latvijas virzību, bet ir pienācis brīdis, kad katra latvieša apņēmība un stingra rīcība izšķirs mūsu valsts likteni. Es augsti novērtēju to, ko dara un ir iespējusi „Visu Latvijai!”, tomēr vēl daudz darāmā, lai kopā sasniegtu tos nacionālos ideālus, par kuriem iestājos arī pirms vairāk kā 20 gadiem. Esmu pārliecināts, ka ar godprātību un mērķtiecību „Visu Latvijai!” to panāks!”

Konstantīns Pupurs pieļauj iespēju kandidēt Saeimas vēlēšanās no „Visu Latvijai!” un TB/LNNK apvienotā saraksta.

„Visu Latvijai!” ar lepnumu un pagodinājumu uzņem savās rindās krietnu latviešu patriotu un cīnītāju par Latvijas neatkarību.

Pirms pusotra gada visulatvijai.lv tapusī intervija ar K.Pupuru:
http://visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156318563



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru