otrdiena, 2010. gada 22. jūnijs

Leiškalns lūdz neizsludināt likumu, kas prasa deklarācijas partiju līderiem

Ināra Egle, 21. jūnijs (2010)

http://www.diena.lv/lat/politics/hot/leiskalns-ludz-neizsludinat-likumu-kas-prasa-deklaracijas-partiju-lideriem



Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns (TP) vēstulē Valsts prezidentam Valdim Zatleram lūdz neizsludināt pagājušajā nedēļā Saeimā pieņemtos grozījumus likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā. Deputāts iebilst pret Saeimas vairākuma atbalstīto Kārļa Šadurska (PS) priekšlikumu, kas paredz, ka amatpersonas deklarācijas jāiesniedz arī partiju priekšsēdētājiem un valžu locekļiem.

Ja partijas priekšsēdētājs vai valdes loceklis nav valsts amatpersona, tad uz viņu nevar attiecināt šā likuma normas — tādā gadījumā jāveic izmaiņas politisko partiju likumā un tajā jāparedz, ka šīs partijas lēmējinstitūcijas pārstāvjiem ir jāiesniedz deklarācijas, uzskata K.Leiškalns. «Nu nav, piemēram, Marģers Martinsons valsts amatpersona,» sacīja deputāts.

Sabiedrībai nav zināms, vai K.Leiškalna minētā persona pašlaik darbojas politikā, taču Saeimas pieņemtie likuma grozījumi attiecas arī uz Tautas partijas līderi Andri Šķēli, kā arī uz vairākiem Jaunā laika, Pilsoniskās savienības, Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Visu Latvijai! un citu partiju valžu locekļiem. Savukārt uz LPP/LC valdi varēja kandidēt tikai personas, kas ir guvušas vēlētāju uzticību Saeimas, Eiropas Parlamenta vai pašvaldību vēlēšanās un līdz ar to visi valdes locekļi jau ir amatpersonas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru