trešdiena, 2010. gada 2. jūnijs

"Lietussargu grupas" pārstāvji --> PS

"Lietussargu grupas" pārstāvji vēlas vienoti stāties PS.
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/333292-lietussargu_grupas_parstavji_velas_vienoti_staties_partija
LETA . 2010. g. 1. jūnijā, 17:27
Tā dēvētās "Lietussargu grupas" pārstāvji vēlas iestāties kādā no politisko partiju apvienības "Vienotība" veidojošajām partijām vienoti un visi desmit uzreiz, sacīja viena no "Lietussargu grupas" pārstāvēm Lolita Čigāne.
Čigāne norādīja, ka, visiem vienlaicīgi iestājoties partijā, grupa varēs labāk saglabāt savu identitāti, kaut gan desmit cilvēku iestāšanās partijā varētu būt arī izaicinājums..

Čigāne informēja, ka grupas pārstāvji turpina sarunas ar visām trim "Vienotības" partijām par iespēju pievienoties kādai no tām..

"Pilsoniskās savienības" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra, ka partija ļoti labprāt uzņemtu visus desmit cilvēkus. "Mēs esam gatavi uzņemt šos cilvēkus un par šādu iespēju būtu ļoti gandarīti," sacīja Kristovskis.

..Apvienības "Sabiedrība citai politikai" ģenerālsekretārs Aleksejs Loskutovs norādīja, ka partija varētu uzņemt visu "Lietussargu grupu", taču viņam vēl esot jākonsultējas ar partijas biedriem, vai visiem šīs grupas dalībniekiem būs iespējams kandidēt vēlēšanās..

"Lietussargu grupas" pārstāvis, bijušais Nacionālo bruņoto spēku pulkvedis Raimonds Rublovskis neatklāja, kurā partijā viņš varētu stāties. Lēmumu par to pieņemšot katrs no grupas pārstāvjiem personiski. Viņš rūpīgi iepazīstoties ar katras no "Vienotības" partiju programmām, bet tajās neredzot nekādu būtisku pretrunu..

Kā ziņots, bijušās laikraksta "Diena" galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes domubiedri, kuri veido "Lietussargu grupu", ir paziņojuši par kandidēšanu rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās no apvienības "Vienotība" saraksta..

Bez Ēlertes vēlēšanu listē kandidēs arī bijusī "Delnas" vadītāja Lolita Čigāne, politoloģe Rasma Kārkliņa, premjera ārštata padomnieks ekonomikas jautājumos Andris Vilks, Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš, Latvijas pārstāve Eiropas Savienības tiesā Kristīne Drēviņa, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas nodaļas vadītājs Andris Grafs, bijušais Nacionālo bruņoto spēku pulkvedis Raimonds Rublovskis, Pasaules Dabas fonda Latvijā direktors Uģis Rotbergs, Dagdas novada deputāts Juris Viļums, "Jelgavas tipogrāfijas" valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis.

Kā vakar preses konferencē teica Ēlerte, sākotnēji bija iecerēts, ka domubiedru pievienošanās partijām notiks pēc vēlēšanām, taču tagad lēmums stāties partijās esot "taktisks kompromiss svarīgāka mērķa vārdā", norādot, ka tas nav būtisks kompromiss. Viņa uzsvēra, ka ar domubiedriem neredz citu alternatīvu "Vienotībai".

Kā ziņots, partiju apvienībai "Vienotība" nav izdevies vienoties par sadarbību ar partijām "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Visu Latvijai", tāpēc šīs sarunas tiek pārtrauktas. Tāpēc Saeimas vēlēšanu sarakstus pamatā veidos pārstāvji no partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskās savienības" un "Sabiedrības citai politikai".

LETA 2010. g. 2. jūnijā
Ēlerte ar domubiedriem stāsies Pilsoniskajā savienībā
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/333442-elerte_ar_domubiedriem_stasies_pilsoniskaja_savieniba

Bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte ar saviem domubiedriem jeb "Lietussargu grupu" plāno iestāties "Pilsoniskajā savienībā" (PS).

PS uzņems visus 11 cilvēkus, taču uzņemšana notiks individuāli, un katram, kurš vēlēsies iestāties partijā, saskaņā ar partijas statūtiem ir jābūt divām partijas biedru rekomendācijām.
..Jau vēstīts, ka tā dēvētās Lietussargu grupas pārstāvji vēlas iestāties kādā no politisko partiju apvienību "Vienotība" veidojošajām partijām vienoti un visi uzreiz, jo, visiem vienlaikus iestājoties partijā, grupa varēs labāk saglabāt savu identitāti, kaut gan desmit cilvēku iestāšanās partijā varētu būt arī izaicinājums.

Kā ziņots, bijušās laikraksta "Diena" galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes domubiedri, kuri veido Lietussargu grupu, ir paziņojuši par kandidēšanu rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās no apvienības "Vienotība" saraksta.

Bez Ēlertes vēlēšanu listē kandidēs arī bijusī "Delnas" vadītāja Čigāne, politoloģe Rasma Kārkliņa, premjera ārštata padomnieks ekonomikas jautājumos Andris Vilks, Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš, Latvijas pārstāve Eiropas Savienības tiesā Kristīne Drēviņa, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas nodaļas vadītājs Andris Grafs, Rublovskis, Pasaules Dabas fonda Latvijā direktors Uģis Rotbergs, Dagdas novada deputāts Juris Viļums, "Jelgavas tipogrāfijas" valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis.

Kā iepriekš teica Ēlerte, sākotnēji bija iecerēts, ka domubiedru pievienošanās partijām notiks pēc vēlēšanām, taču tagad lēmums stāties partijās esot "taktisks kompromiss svarīgāka mērķa vārdā", norādot, ka tas nav būtisks kompromiss. Viņa uzsvēra, ka ar domubiedriem neredz citu alternatīvu "Vienotībai".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru