trešdiena, 2010. gada 2. jūnijs

Jūlijā veidos jaunu partiju apvienību "Visu Latvijai/TB/LNNK"

LETA
http://www.visulatvijai.lv/news.php?readmore=1156319065

Apvienība "Tēvzemei un brīvībai/LNNK (TB/LNNK) un partija "Visu Latvijai" (VL) 4.jūlijā pulcēsies uz kopīgas apvienības dibināšanas kongresu, aģentūru LETA informēja VL priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Pagaidām vēl neesot pieņemts oficiāls lēmums par jaunveidojamās apvienības vārdu, bet tajā noteikti būs abu partiju pilnie nosaukumi. Kā viens no variantiem varētu būt "Visu Latvijai/Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Jau ziņots, ka VL un TB/LNNK vienojušās veidot vienotu deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām un šāds lēmums pieņemts, lai abas partijas varētu kopīgiem spēkiem startēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās un iespējami sekmīgāk aizstāvēt latviešu nacionālās intereses.

Lai konsolidētu nacionāli domājošos politiskos spēkus pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kā arī pēc iespējas sekmīgāk īstenotu TB/LNNK galveno programmatisko mērķi - latviskas Latvijas veidošanu - valde ir nolēmusi sadarboties ar partiju "Visu Latvijai!". Diemžēl apvienības "Vienotība" noraidošās attieksmes dēļ nav notikusi plašāka nacionāli orientēto politisko spēku konsolidācija, kas bija mūsu sākotnējais mērķis. Taču politiskā situācija Latvijā saistībā ar aktīvo konsolidāciju prokrievisko spēku starpā ap "Saskaņas centru" prasa darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu latvisko politisko spēku maksimālu pārstāvniecību 10.Saeimā," iepriekš uzsvēra TB/LNNK valdes priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš (TB/LNNK).

TB/LNNK esot pārliecināti, ka sadarbība ar "Visu Latvijai!" kopīga kandidātu saraksta un kopīgā politiskā apvienībā noritēs, balstoties uz kopīgu eiropeisku izpratni par nacionāli konservatīvajām vērtībām un latviskas Latvijas ideālu.

Kā ziņots, partiju apvienībai "Vienotība" nav izdevies vienoties par sadarbību ar TB/LNNK un "Visu Latvijai", tāpēc šīs sarunas tika pārtrauktas. Tāpēc Saeimas vēlēšanu sarakstus pamatā veidos pārstāvji no partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskās savienības" un "Sabiedrības citai politikai".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru