pirmdiena, 2010. gada 7. jūnijs

Sociāldemokrāti pulcējas Atbildībā

Neatkarīgā Rīta Avīze, 06.06.2010

Gatavojoties rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, savus spēkus nolēmušas apvienot ne vien parlamentārās partijas, bet arī tie politiskie spēki, kuri pēdējos gados nav varējuši tikt pie varas. Līdzdarbojoties savulaik vienam no spēcīgākajiem spēkiem – Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai (LSDSP) – tapusi jauna, sociāldemokrātisku partiju apvienība Atbildība.
Eksperti uzsver, ka šogad gaidāma sīva vēlēšanu cīņa un politisko toni tajā diktēs ne vairs atsevišķas partijas, bet spēcīgas apvienības, kas startēs vienotā vēlēšanu sarakstā. Apzinoties šo tendenci, nedēļas nogalē sevi pieteikusi jau ceturtā apvienība. Jaundibinātā organizācija, kurā ietilpst LSDSP, partijas Mūsu zeme, Sociālā taisnīguma partija un Latvijas atmoda, norāda, ka tā iestāšoties par progresīvās nodokļu sistēmas un nulles deklarācijas ieviešanu, kā arī par progresīvu pieeju nodokļu aprēķinā nekustamajam īpašumam un luksusa precēm. Tāpat Atbildība rosina izsludināt nodokļu amnestiju, kas valstij ļautu atgūt vidēji 20% no pēdējos trīs gados neiekasētiem nodokļiem.
Atbildības mērķis ir arī trīskārša bezdarba samazināšana, kredītņēmēju aizsardzība, valsts kontrolētas zāļu cenas un pensijas – ne mazākas par minimālo algu.
Iecerēts, ka jaunajai apvienībai būs divi līdzpriekšsēdētāji – Aigars Timofejevs un Valdis Lauskis. Interesanti, ka Atbildība ir izvēlējusies ne vien saviem konkurentiem, t. i., apvienībai Vienotība, līdzīgu nosaukumu, bet arī grafisko simbolu – Vienotības logo ir zaļas krāsas V burts, kas atgādina ķeksīti, bet Atbildības zīme ir ķeksītis, kas pavērsts uz otru pusi jeb sarkanas krāsas burts A.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru