pirmdiena, 2010. gada 7. jūnijs

Janis Bordāns - jauns ierēdnis Dombrovska birojā, PS, Vienotības saraksts #11

Sestdiena, 5.jūnijs (2010), Edgars Gertners
http://zinas.nra.lv/latvija/politika/24576-premjera-biroja-jauns-ierednis.htm

No nākamās trešdienas premjera Valda Dombrovska birojā būs jauns ierēdnis – parlamentārais sekretārs. Tāds palīgs līdz šim nevienam Ministru kabineta vadītājam nav bijis. Amatā iecelts zvērināts advokāts Jānis Bordāns.  

Komentējot, kāpēc premjera birojā radīta jauna štata vieta, V. Dombrovska palīdze Līga Krapāne norāda, ka darba apjoms esot pārāk liels. "Mēs esam tikai pieci cilvēki, un šis ir vismazākais no premjera birojiem, kāds bijis. Atgādinu, ka padomniece Eiropas Savienības jautājumos Elīna Melngaile aizgāja un viņas vieta ir tukša," saka L. Krapāne. Iemeslus, kāpēc V. Dombrovskis izvēlējies tieši J. Bordānu, viņa palīdze nekomentē. "Konkurss uz šādu vietu nav jārīko, tā ir premjera izvēle," teic L. Krapāne.

Jaunā parlamentārā sekretāra alga būs tāda pati kā pārējiem premjera štata padomniekiem – 1145 lati pirms nodokļu nomaksas. Jāpiebilst, ka J. Bordāns 5. Saeimas laikā bijis Latvijas ceļa frakcijas deputāts. Savulaik viņš aizstāvējis Pēteri Šmidri un 2004. gadā panācis labvēlīgu spriedumu, liekot žurnālistei Ilzei Jaunalksnei atsaukt nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu informāciju par telekomunikāciju kompāniju Baltkom TV un tās valdes priekšsēdētāju P. Šmidri. No Latvijas Televīzijas tika piedzīta arī kompensācija 3000 latu. J. Bordāns advokāta praksi nolēmis pārtraukt, jo pretējā gadījumā jauno amatu nevarētu ieņemt.

http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/komisijas2010.CVKAND10.kandid2?NR1=5&cbutton=63200130330

Dzimšanas gads: 1967
Ārvalstu pilsonība: nav
Dzīves vieta: Rīga
Izglītība: augstākā
Pabeigtas šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte, 1992, jurists
Darba vietas un amati: Ministru kabinets, Ministru prezidenta padomnieks
   Ministru kabinets, Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs
   Biedrība "In Patria Credere", valdes priekšsēdētājs
Valsts valodas prasmes pašnovērtējums: dzimtā
Tautība: latvietis
Ģimenes stāvoklis: precējies
Īpašumi:
1. Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas)
   māja ar zemi Rīga (īpašumā)
2. Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi - to veids, izlaides un reģistrācijas gads)
   automašīna Audi A4 , izl.gads:1995, reģ.gads:1995
   automašīna Honda CRV , izl.gads:2007, reģ.gads:2007
7. Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus
1100 LVL
8. Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus (norādot katra bezskaidrās naudas uzkrājumu turētāja vai bezskaidrās naudas norēķinu kartes izdevēja nosaukumu)
   AS "Swedbank" 32832 EUR
   AS "Swedbank" 3517 LVL

Jaunās paaudzes ienākšana: Ieva Nikoleta Dāboliņa:

Dzimis 1967.gadā, absolvējis Latvijas Universitāti 1992.gadā ar jurista diplomu. Precējies, ģimenē audzina trīs bērnus. Zvērināts advokāts, kā jurists specializējies autortiesību jomā, šobrīd ir Ministru prezidenta padomnieks un parlamentārais sekretārs.

„Pilsoniskās Savienības” dibinātājs un biedrības "In Patria Credere" valdes priekšsēdētājs, biedrību „Karate Klubs „Tori” un „Japan Karate Association Latvija” sekretārs un biedrs.
Jānis Bordāns piedalījies vairāku likumprojektu virzīšanā un apspriešanā, lai nodrošinātu latviešu valodas tiesības uz pastāvēšanu publiskajā telpā, vairāku publikāciju autors autortiesību aizsardzības jomā.

Nopietni interesējas par Latvijas vēsturi un politiskajiem procesiem. Agrā jaunībā bijis Saeimas deputāts no ekskomunistu partijas „Latvijas Ceļš” un uzskata par savu morālu pienākumu darīt visu, lai mazinātu tās un līdzīgu spēku ietekmi šodienas Latvijas politikā.
Stiprās puses – ideālisms savienojumā ar laba taktiķa dotībām, izcila profesionālā pieredze, koleģialitāte, augstas darba spējas un atbildības sajūta. Vājās puses – mēra vairāk kā septiņas reizes, lai izlemtu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru