svētdiena, 2011. gada 30. oktobris

Vidzemes partija nemeklē partnerus

Vidzemes partija nemeklē sadarbības partnerus lielajās partijās
30.10.2011 LETA.
 http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=332287:vidzemes-partija-nemekl-sadarbbas-partnerus-lielajs-partijs&catid=72:politika&Itemid=95

Vidzemes partija neredz jēgu sadarbībai ar kādu no lielajām partijām, tādēļ pašlaik tā strādā pie savas partijas attīstības, pastāstīja Vidzemes partijas valdes loceklis Vents Armands Krauklis. Šajā nedēļā Alūksnē notikusi kārtējā partijas valdes sēde, kurā partijas biedri pārrunājuši pašreizējo politisko situāciju un, redzot veidu, kādā tiek veidota valdība, un kas notiek Saeimā, secinājuši, ka izvēle vēlēšanās neiesaistīties bijusi pareiza.

Pēc Vidzemes partijas dibināšanas kā iespējamie sadarbības partneri tika izvirzītas trīs partijas - Zatlera Reformu partija, apvienība "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība.

Pirmsvēlēšanu gaisotnē sadarbība neizveidojās, un, kā pastāstīja Krauklis, arī pašlaik partija neredz jēgu sadarbībai ar kādu lielo partiju. "Strādājam pie savas partijas attīstības, lai mūsu partijas pārstāvji būtu visā Vidzemē," pastāstīja Krauklis, piebilstot, ka cilvēki pašlaik ir daudz atsaucīgāki sadarbībai, jo redz, ka lielās partijas rīkojas destruktīvi.

Lielo partiju prioritātes nesakrīt ar Vidzemes partijas redzējumu, tādēļ partija vairs nemēģina meklēt sadarbības partnerus. Turklāt pašlaik izskatoties, ka reģionālās problēmas partiju dienaskārtībās novirzījušās vēl zemākā vietā.

Vidzemes partija tika nodibināta 23.jūlijā. Tās dibināšanu bija apliecinājuši 243 Latvijas pilsoņi. Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Rūjienas mērs Guntis Gladkins, bet bijušais tautpartijietis Krauklis kļuvis par viņa vietnieku. Par Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts arī Alūksnes uzņēmējs Egīls Josts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru