trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Liepiņš un Enģelis iebilst pret ZRP principiem

http://www.delfi.lv/news/national/politics/divi-zrp-deputati-iebilst-pret-vairakiem-frakcijas-darbibas-principiem-saeima.d?id=41276053
BNS | 19. oktobris 2011
Zatlera Reformu partijas (ZRP) frakcija, kurā palikuši vien 16 deputāti, vienojusies par darbības principiem Saeimā, taču divi deputāti – Valdis Liepiņš un Kārlis Eņģelis – vairākiem principiem nav piekrituši, liecina frakcijas nolikums, kas nonācis aģentūras BNS rīcībā.
Deputātu vairākums vienojies, ka ZRP frakcijā varēs uzņemt deputātus, kas Saeimā ievēlēti no ZRP. Nolikums paredz, ka deputātam pēc izstāšanās vai izslēgšanas no frakcijas nekavējoties ir jānoliek Saeimas deputāta mandāts. Savukārt frakcijas lēmuma pārkāpumu uzskatīs par rupju partijas Ētikas kodeksa pārkāpumu, un atkārtots pārkāpums var novest pie izslēgšanas no partijas.

Pret šiem trim nolikumā ierakstītajiem darbības principiem iebilduši divi frakcijas deputāti.

Liepiņš apliecināja, ka nepiekrīt vairākiem nolikuma punktiem, tomēr ZRP viņš atstāt negrasās.

"Disciplīnu var ievērot, ja ir demokrātija, un tās mūsu partijā paliek arvien vairāk," vērtēja Liepiņš, kurš arī iepriekš publiski paudis atšķirīgu viedokli no partijas līderiem, piemēram, par sadarbību ar apvienību "Saskaņas centrs".

Viņš nepiekrīt, ka deputātam būtu jānoliek mandāts pēc izstāšanās no partijas, jo viņš vēlēšanās saņēmis sabiedrības atbalstu.

Pagaidām bažu, ka ZRP frakcija vēl vairāk varētu sarukt, neesot, sacīja Liepiņš.

Jau vēstīts, ka svētdien no ZRP negaidīti atdalījās seši deputāti, tādējādi ZRP Saeimā ir pārstāvēta tikai ar 16 mandātiem, nevis 22.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru