piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

Vai Zaķa lāsti kāpj debesīs

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=330400:vai-zaa-lsti-kpj-debess&catid=93:la-komentri&Itemid=295

14.10.2011 Voldemārs Krustiņš

Jāteic, ka Zatlera Reformu partijas (ZRP) un tās vadoņa pēkšņā kursa maiņa no "Saskaņas centra" ("SC") uz "Vienotību" stipri pārsteidza visu politiski aktīvo publiku.


Un saprotams, ka it īpaši pārsteidza pašu "SC" vadību. Krievvalodīgās avīzes, "Baltkoms", dažas raidstacijas u. c. krita histērijā. Tie visi trešdien nāca klajā ar uzkliedzienu prezidentam Bērziņam un faktiski visai latviskajai sabiedrībai ar nesakarīgiem, musinošiem saukļiem, draudīgiem izteikumiem sakarā ar to, ka "SC" nav piedāvāta vieta valdībā. Trokšņotāji acīmredzot cer, ka prezidents Bērziņš Urbanoviču aiz rokas ievedīs valdības namā, lai gan ar 31 balsi to nevar ne gribēt, ne prasīt.

Šim krievu preses spiedienam paralēli sāk uzdarboties jau pazīstamā Osipova–Lindermana–Gapoņenko grupa, kas prasa krievu valodu padarīt par Latvijas valsts valodu. Patlaban šī "troika" sākusi musināt krievus uz liela mēroga demonstrācijām, kurās iesaistītos desmiti tūkstošu krievvalodīgo. Skaidrs, ka nodoms ir sacelt nekārtības un iebiedēt Valsts prezidentu un latviešus.



Ar nepatiku jāapliecina, ka kopš Latvijas neatkarības atgūšanas laika interfrontes ālēšanās tamlīdzīgi mēģinājumi tomēr nenotika. Tas ir biedējoši, jo nav redzams, ka Valda Dombrovska valdība apzinās savu atbildību.



Vēl pārsteidzošāka ir "Vienotības" uzvedība valdības koalīcijas veidošanā. Ar to, ka "Vienotības" runasvīrs Dz. Zaķis cenšas nomierināt histērisko presi, var saprast šī kunga stāstus krievu laikrakstam "Telegraf" par to, kā viņi, "Vienotība", kopīgi ar zatleriešiem savaldīšot (!) "Visu Latvijai". Zatlera k-ga uzticības persona Viktors Makarovs klāsta, ka viņiem piederot kontrolpakete šajā koalīcijā. Ja tā, tad "Saskaņas centram" nav jāskumst par Zatlera partijas ievēlēšanu Dombrovska projektētajā valdībā. Drīzāk jābrīnās par "Visu Latvijai", par kuru "Vienotības" runasvīrs Dz. Zaķis izrunājas kā par peramo zēnu. Diemžēl.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru