pirmdiena, 2010. gada 12. jūlijs

Sanita Stelpe, PS, #7 Rīgas saraksts


http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/komisijas2010.CVKAND10.kandid2?NR1=5&cbutton=12321031929

Dzimšanas gads: 1970
Ārvalstu pilsonība: nav
Dzīves vieta: Rīga
Izglītība: augstākā
Pabeigtas šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte, 2008, sabiedrības vadības maģistrs
Latvijas Universitāte, 2006, sociālo zinātņu bakalaurs
Darba vietas un amati: Politiskā partija "Pilsoniskā savienība", biroja vadītāja
   Politisko partiju apvienība "Vienotība", biroja vadītāja
   Latvijas Kvalitātes asociācija, izpilddirektora v.i.
Valsts valodas prasmes pašnovērtējums: dzimtā
Tautība: latviete
Ģimenes stāvoklis: šķīrusies
Īpašumi:
1. Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas)
māja ar zemi (1/2 domājamā daļa) Rīga (īpašumā)
   zeme Jelgavas novads (īpašumā)
2. Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi - to veids, izlaides un reģistrācijas gads)
   automašīna VW Golf , izl.gads:2004, reģ.gads:2004
   automašīna Audi A4 , izl.gads:2000, reģ.gads:2008
4. Kandidāta parādsaistību summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas
4629,91 LVL

Sanitas fotogrāfija un apraksts PS mājas lapā:
http://www.pilsoniska-savieniba.lv/?&s=1279526559&fu=i&id=1280158717

Izglītība: sabiedrības vadības maģistra grāds LU Ekonomikas un vadības fakultātē
Nodarbošanās: VIENOTĪBAS un PS biroja vadītāja, VIENOTĪBAS Rīgas reģionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja
Iepriekšējā darba pieredze: Latvijas Kvalitātes asociācijas izpilddirektore, Latvijas Bankas kvalitātes vadītāja, lektore Ekonomikas un kultūras augstskolā, kvalitātes vadības sistēmu konsultante, auditore
Hobiji: ceļošana, literatūra un zīmēšana

Sanitas apraksts par sevi:
http://sanita-stelpe.1w.lv/

Vienotība.
Politikā iesaistījos tieši tāpēc, ka manā izpratnē Latvijā katastrofāli kritusies sabiedrības iesaistīšana politiskajos procesos, uzticība valdībai ir kritiski zema. Pajautāju sev, vai pati esmu kaut ko darījusi, lai būtu labāk, un vai varu izdarīt kaut ko vairāk, kā līdz šim? Sapratu, ka mana izglītība un pieredze dod man iespēju darīt daudz, daudz vairāk! Es atnācu uz Pilsonisko savienību un nu esmu Vienotībā.

Kāpēc Vienotība?
Uzskatu, ka sīkpartiju sistēma ir vēl viens Latvijas bēdu stāsts. Veidojot lielas un iekšēji demokrātiskas organizācijas, mēs varam izskaust kabatas jeb tā dēvētās saimnieku partijas. Varbūt sadrumstalotai Latvijas politiskajai videi tas nav viegls uzdevums – „pierīvēšanās” process ir grūts, bet, kā dzied kādā latviešu dziesmā „ne jau no glaimiem, drīzāk no strīdiem taisnības sani aug ...”. Negribētu teikt, ka strīdi ir risinājums, šeit es domāju – iekšēju diskusiju un viedokļu apmaiņu. Līdz ar to, mana ciešākā pārliecība ir tāda, ka Vienotība ir ne tikai spēcīgs, demokrātisks un taisnīgs politiskais spēks, bet arī pozitīva tendence visā Latvijas politikā un sabiedrībā!

Mana vīzija par nākotnes Latviju ir valsts, ar kuru tās pilsoņi lepojas, valsts, kurā mēs vēlamies dzīvot, valsts, ar kuru mūsu bērni grib saistīt savu nākotni. Tāda Latvija, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela un droša par nākotni, kurā cilvēks var piepildīt savas dzīves mērķus, būt brīvs, radošs, veiksmīgs, kur katrs apzinās un uzņemas atbildību par savu izvēli un rīcību.

Ko es gribu izdarīt? Esmu pārliecināta, ka jebkuras organizācijas, iekārtas vai valsts pārvaldes pamatā ir sakārtota sistēma. Gribu ar savām zināšanām, pieredzi un darbu piedalīties tādas valsts pārvaldes un likumdošanas sistēmas veidošanā, kas būtu ātra, efektīva un orientēta uz Latvijas iedzīvotāju interesēm.
Latvijas augstskolām un pētniecības institūtiem jākļūst par jauno ideju centriem, ekonomikas virzītājspēku, veicinot augstas pievienotās vērtības produktu rašanos. Es vēlos panākt, lai valsts budžeta apmaksāto studiju vietu skaits līdz 2014.gadam pakāpeniski palielinātos līdz trim ceturtdaļām un lai 70% no valsts zinātnes un pētniecības budžeta līdzekļiem tiktu novirzīti augstskolām.
Vairāk kā 90% IKP valstī dod mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) sektors. Lai nodrošinātu pašu mazāko uzņēmumu veiksmīgu attīstību, jānodrošina kvalitatīvs dialogs ar valsti, kurš patiesi pārstāv uzņēmēju, nevis lobē šauras grupas intereses. Es apņemos strādāt pie sabiedrisko organizāciju (NVO sektora) reālas iesaistes sadarbībā ar valsti un lēmumu pieņemšanā, kā arī atbalsta programmu izstrādē mazajiem uzņēmējiem.
Labi funkcionē tikai tādas sistēmas un mehānismi, kuri darbojas konkrētam mērķim, savu uzdevumu veic ar pirmo reizi un nedara lietas divreiz. Tā būtu jāstrādā arī valsts pārvaldei. Es strādāšu, lai panāktu, ka visi procesi, kuri ir valsts pārvaldes sistēmā, ir vērsti uz rezultātu un attaisno tajos ieguldītos resursus.
Mana kompetence un pieredze.
Mana darba pieredze un izglītība ir saistītas ar kvalitātes vadību un vadības zinībām, man ir padziļināta izpratne par sistēmpieeju jeb procesa orientētu pieeju jebkuras organizācijas darbībai. Zināšanas un prasmes sistēmu izvērtēšanā un veidošanā ir noderīgas arī vērtējot administratīvos un vadības procesus valsts pārvaldē.
8 gadu ilgā pieredze strādājot Latvijas Kvalitātes asociācijā ir devusi milzīgu izpratni par NVO darbu. Ar asociācijas deleģējumu esmu darbojusies mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) padomē, Standartizācijas padomē, sadarbojusies ar citām profesionālām un nozaru organizācijām. Papildus savai darbībai vadības sistēmu jomā daudz esmu saskārusies ar MVU darba specifiku, gan darbojoties MVU padomē, gan konsultējot virkni mazo uzņēmumu, gan izveidojot un kādu laiku apsaimniekojot savu mazo jeb mikrouzņēmumu.

Maģistra grādu esmu ieguvusi sabiedrības vadībā un divus pēdējos gadus, atbilstoši šai izglītībai, strādāju partijā un cenšos iesaistīties vēlēšanu procesos un politisko procesu veidošanas darbā.
Brīvajā laikā es labprāt lasu grāmatas un ceļoju. Gan viena, gan otra nodarbe man ļauj nomainīt vidi, kurā atrodos darbā, uzlādē un bieži vien palīdz sakārtot domas.
Ceļošanai izvēlos kā Latvijas āres, tā arī pasaules plašumus. Grāmatas dalu divās kategorijās „vērtīgās” un „garšīgās”. Gluži tāpat kā daži ēdieni, arī dažas grāmatas mēdz piederēt pie abām šīm grupām. Ja ar tādu sastopos, esmu patiesi laimīga!
Mūsdienās bieži vien cilvēks ar vārdiem „brīvais laiks” apzīmē nevis laiku, kad nestrādā, bet laiku, kad neatrodas savā darba vietā. Savukārt hobiji kļūst arvien nozīmīgāki cilvēku dzīvē, jo tas ir veids, kā atpūsties un sevi pilnveidot šodienas saspringtajā laikā. Arī es piederu pie šīs kategorijas

Jaunās paaudzes ienākšana: Ieva Nikoleta Dāboliņa

Dzimusi 1970.gadā, Latvijas Universitātē 2006.gadā ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura un 2008.gadā sabiedrības vadības maģistra grādu. Divu bērnu māmiņa, kas šajā Latvijā grūtajā laikā uzņēmusies rūpes vēl par diviem pamestiem bērniem.

Sanitas Stelpes uzskatus un interesi par Latvijas vēsturi veidojusi vecmāmiņa. Mājās tika daudz runāts par vēsturi, jo līdzīgi kā daudzās ģimenēs, viens vectēvs 1941.gadā tika izsūtīts uz Sibīriju, otrs kara beigās devās trimdā. Sanita jau kā vecāko klašu skolniece aktīvi iesaistījās Atmodas laika notikumos un vidusskolas pēdējā klasē kopā klasesbiedriem vāca parakstus par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

„Pilsoniskās Savienības” un partiju apvienības „Vienotība” biroja vadītāja politikā darbojas kopš partijas dibināšanas 2008.gadā un īsā laikā pierādījusi sevi kā nākotnes Latvijas politiķi un sabiedrisku darbinieci. Partiju apvienības izveidošana lielā mērā ir viņas spēju un darba rezultāts.

Sanita Stelpei ir izcilas dotības panākt konstruktīvu un mērķtiecīgu darbu organizācijā. Stiprās puses – sievišķība un sabiedriskais šarms, tolerance un diplomātija, prasme vienot un vienoties augstāku mērķu labā, augstas darba spējas, laba politiskās situācijas izpratne.

1 komentārs:

  1. Tīrs cilvēks, jauna un demokrātiski ievirzīta, tomēr trūkst skaidras politiskās situācijas izpratnes un nostājas tautai vitāli svarīgos jautājumos

    AtbildētDzēst