pirmdiena, 2010. gada 5. jūlijs

Imants Kalniņš vēlēšanās kandidēs no ZZS saraksta

http://www.delfi.lv/news/national/politics/imants-kalnins-velesanas-kandides-no-zzs-saraksta.d?id=32846393&com=1&s=1&no=240
5. Jul. 2010

Komponists un Saeimas deputāts Imants Kalniņš rudenī gaidāmajās 10.Saeimas vēlēšanās kandidēs no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta Rīgā un jau tuvākajā laikā atstās apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" /LNNK frakciju un pievienosies ZZS, portālam "Delfi" apstiprināja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis atzina, ka tieši viņš pirms vairākiem mēnešiem uzrunājis Kalniņu par šādu iespēju, redzēdams, ka komponists ir cilvēks ar stingru nacionālo stāju.

Jautājums par kandidēšanu no ZZS ar viņu pārrunāts vairākkārt un oficiāli viņš varētu ZZS pievienoties līdz sarakstu iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), kas beidzas augusta sākumā.

http://www.apollo.lv/portal/news/articles/207838

Komponists Imants Kalniņš no apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) aiziet, jo šis politiskais spēks nav spējis realizēt paša izvirzītos mērķus un principus.

Šādu motivāciju savam lēmumam izstāties no «tēvzemiešu» rindām un tā vietā pievienoties Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) aģentūrai BNS pauda Kalniņš, apliecinot, ka pagaidām gan vēl dokumentus «attiecību sakārtošanai» nav iesniedzis, taču tos sagatavos.


«TB/LNNK iestājos tādēļ, kā tā bija definējusi uzdevumus un mērķus - latviskuma un nacionalitātes stiprināšanu -, kas man bija tuvi,» pastāstīja komponists. Taču uz jautājumu, kas ir mainījies šajā aspektā, parlamentārietis atbildēja, ka pārliecinājies par TB/LNNK iespējām īstenot savus izvirzītos principus.

«Tie [mērķi] nav tikuši realizēti. Galu galā - šāda programma netika īstenota,» teica pagaidām vēl esošais «tēvzemietis».

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru