trešdiena, 2010. gada 21. aprīlis

TB/LNNK vēlas ASV karabāzes Latvijā

Ināra Egle, Andris Saulītis, 17. aprīlis (2010):
http://www.diena.lv/lat/politics/hot/tb-lnnk-velas-asv-karabazes-latvija

TB/LNNK kongress apstiprinājis nacionālo jautājumu programmu, kurā arīdzan iesaka pret mūsdienu Krievijas imperiālismu cīnīties ar ASV karabāžu un pretraķešu sistēmu izvietošanu.


Jānis Tomelis uzstājoties kongresā norādīja, ka ASV iesaiste reģionā stiprinātu mūsu valsts drošība. Viņaprāt, TB/LNNK ir vienīgā partija, kas publiski to piesaka kā vienu no ārpolitikas virzieniem. TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš Dienai atzinās, ka tas stiprinātu valsts drošību, taču partijai ir jārēķinās, ka šis ir valsts ārpolitikas jautājums.

Tāpat nacionālajā programmā noteikts, ka Latvijai jāveicina krievvalodīgo iesaistīšanās Krievijas tautiešu atgriešanās programmās un arī patstāvīgi jāpalīdz repatriantiem ar padomu un pārcelšanās pabalstiem.Nepieciešama cita demogrāfiskā politika, kas ceļ latviešu dzimstību, mazina latviešu izceļošanu, vairo nelatviešu izceļošanu un mazina nelatviešu ieceļošanu, kā arī veicina nelatviešu pārtautošanu latviešu vidē.

Tikai pēc Krievijas atzīšanās, ka PSRS ir nelikumīgi okupējusi un anektējusi Latviju, pēc tās nožēlas un atvainošanās varēs uzsākt abu valstu attiecības krietni konstruktīvākā gultnē kā divām līdzvērtīgām valstīm pienāktos, teikts programmā. TB/LNNK uzskata, ka 9.maiju Latvijā svinēt kā uzvaras dienu ir amorāli.

Partija vēlas Satversmē noteikt, ka valsts un pašvaldību finansētajās skolās bezmaksas pamatizglītība un vidējā izglītība jāsniedz tikai valsts valodā, pāreju nodrošinot pakāpeniski, sākot ar 1.klasi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru