pirmdiena, 2010. gada 23. augusts

Linda Mūrniece, JL, #2 Vienotības Rīgas saraksts

http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/komisijas2010.CVKAND10.kandid2?NR1=5&cbutton=84051034602
Dzimšanas gads: 1970
Ārvalstu pilsonība: nav
Dzīves vieta: Ķekavas novads
Izglītība: augstākā
Pabeigtas šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte, 1995, sociālo zinātņu bakalaura grāds komunikāciju specialitātē
Darba vietas un amati: LR Iekšlietu ministrija, iekšlietu ministre
Politiskā partija "Jaunais laiks", valdes locekle
Valsts valodas prasmes pašnovērtējums: dzimtā
Tautība: latviete
Ģimenes stāvoklis: precējusies
Īpašumi:
1. Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas)
māja Ķekavas novads (īpašumā)
saimniecības ēkas Ķekavas novads (īpašumā)
2. Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi - to veids, izlaides un reģistrācijas gads)
automašīna Ford Focus , izl.gads:2006, reģ.gads:2006
3. Nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas), kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām - nav
4. Kandidāta parādsaistību summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas
24 726,35 EUR

http://revolucija.eu/birka/linda-murniece/
Šai dāmai nav iebildumu, ja kāds korumpēts policists vēlas izsekot cilvēkus, pildot saimnieku pavēles (video).Starp citu, vai zināt, ka viņa agrāk ir strādājusi par Drošības Policijas priekšnieka palīdzi

http://lv.wikipedia.org/wiki/Linda_M%C5%ABrniece

Linda Mūrniece (dzimusi 1970. gada 28. janvārī) ir latviešu žurnāliste, iekšlietu darbniece un politiķe, pašreizējā iekšlietu ministre.

Ieguvusi Latvijas Universitātes sociālo zinātņu bakalaura grādu komunikācijas zinātnē.

Strādājusi Iekšlietu ministrijas preses centrā, laikrakstā "Kaujas Postenī", kriminālpolicijas nodaļā cīņai pret organizēto noziedzību, bijusi Valsts ekonomiskās suverenitātes aizsardzības departamenta darbiniece, vēlāk Drošības policijas priekšnieka palīdze.

Ievēlēta 8. Saeimā no partijas Jaunais laiks saraksta, Repšes valdības laikā bijusi Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre, Kalvīša valdībā Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre, no 2006. gada 5. janvāra līdz 7. aprīlim – aizsardzības ministre.

Ievēlēta 9. Saeimā no partijas Jaunais laiks saraksta Rīgas apgabala, darbojusies Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.
Kopš 2009. gada 12. marta iekšlietu ministre Dombrovska valdībā.

Iekšlietu ministres blogs: http://blog.iem.gov.lv/?page_id=27

"Romāns ar Mirski no SC": http://diena.lv/lat/politics/sestdiena/grafs-mirskis-minhauzens

Īpaši draudzīgas attiecības Mirskim bijušas ar deputāti Lindu Mūrnieci (JL). Abiem bija kopīgas intereses — aizsardzība, skaidro tagadējā iekšlietu ministre. Citas deputātes kādā 8.martā dāvanā saņēma puķes un dziedātāja albumu, Mūrniece tika arī pie zelta piekariņa. Iespējams, Mirskim imponēja tas, ka Mūrniece ir bijusī aizsardzības ministre, kurai ir plaša pazīšanās iekšlietu struktūrās. Vajadzības gadījumā viņa varētu izlīdzēt. Būt draugos ar ietekmīgiem cilvēkiem viņam patīk. Taču ar Mūrnieci draudzība pajuka, kad deputāte atteicās palīdzēt Gulbja lietā. "Ļoti pašpārliecināts un paštaisns. Viņu interesē viņš pats un viss, kas viņu izdaiļo vai izceļ. Prot aizstāvēt tos, ko uzskata par savējiem, bet īpaši nerēķinās ar viņu viedokli," saka Mūrniece.

http://www.staburags.lv/portals/latvijas/raksts.html?xml_id=14495
Drošības dienesti saistībā ar ceturtdien vakarā plānoto, bet nenotikušo gājienu, atzīmējot Vācijas armijas ienākšanu Rīgā 1941.gadā, strādājuši izcili, atsevišķie incidenti, kas tomēr notikuši, bijuši sīki.
To piektdien no rīta LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Jaunais laiks")."Mūsu dienesti izdarīja visu, kas no tiem atkarīgs, lai valsts nekristu kaunā," uzsvēra ministre, komentējot ceturtdienas vakara norises. Viņa arī uzsvēra, ka "tie incidenti, kas tomēr notika pie pieminekļa, bija tiešām sīki incidenti".Tāpat viņa atzina, ka gājiena nepieļaušana bijis viens no drošībnieku plāniem, jo jau sākotnēji bijis skaidrs, ka gājiens nav bijis plānots, kā viedokļa paušana, bet kā nacionāla naida kurināšanas pasākums.Mūrniece arī apstiprināja, ka gājiena organizators Uldis Freimanis ceturtdien ilgstoši atradās Drošības policijā, kur sniedzis liecības, un tādēļ nav atradies plānotā gājiena notikuma vietā. Līdz ar to loģiski, ka gājiens nevarēja notikt, jo cilvēks, kas par to bija atbildīgs, nebija uz vietas, tādēļ jebkurā gadījumā gājiens būtu bijis nelikumīgs, skaidroja ministre.

Šajā sakarā ir arī tieši pretejs viedoklis - Mūrniece, Zatlers u.c atklāti ignorēja tiesas lēmumu, kas atļauj notikt gājienam un melīgi sagroza gājiena nolūku. - skat. DDD.

http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/337203-dp_sakusi_kriminalprocesu_par_gajiena_rikosanu/comments
R.A. 2010. g. 3. jūlijā: "Krievu okupantu noziegumi tā arī palikuši nesodīti, bet, ja latvietis iebilst pret nesodīšanas faktu, tad ... pret viņu kriminālā lieta.NENORMĀLA VALSTS.Krievu okupanti savus noziegumus ik gadu 9.maijā publiski slavina, bet ja tiek atdots GODS VĀCU ARMIJAI, KURA PAGLĀBA LATVIEŠUS NO VĒL LIELĀKAS IZNĪCINĀŠANAS, tad Latvijas varas iestādes par to vēl ņirgājas-piemēram JL pārstāve Linda Mūrniece: pokuj man visi likumi ..."

http://www.kandidatiuzdelnas.lv/kandidati-un-partijas/41-linda-murniece/


Kandidāts ir ar apšaubāmu reputāciju, kas raisa aizdomas par neētisku rīcību vai iesaisti ar korupciju saistītās darbībās:
Dienesta automašīnas izmantošana privātām vajadzībām

2010. gada janvārī, īsi pēc tam, kad Jaunā laika vadītā valdība ieviesa nodokli par dienesta auto izmantošanu privātajām vajadzībām, L.Mūrniece tika vainota viņai piešķirtā dienesta auto izmantošanā bērnu vadāšanai uz skolu. Kāds policistu arodbiedrības pārstāvis bija nofotografējis, kā ar L.Mūrnieces dienesta automašīnu uz skolu tiek vesti viņas bērni. Publiski izskanēja arī apgalvojumi, ka L.Mūrnieces bērni ar dienesta auto tiek regulāri ne tikai nogādāti uz skolu, bet arī dienas vidū vesti no skolas mājās. L.Mūrniece noliedza, ka būtu izmantojusi dienesta automašīnu privātajām vajadzībām. Viņa apgalvoja, ka bērnu skola atrodas pa ceļam no viņas mājām uz darbu. Bērni, pēc L.Mūrnieces vārdiem, tiekot vesti uz skolu tikai tad, kad viņa pati ir mašīnā, un papildus resursi tam netiekot patērēti. 2010. gada februārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šajā lietā uzsāka pārbaudi, tomēr tās rezultāti 2010. gada rudenī vēl nav zināmi.

Jāpiebilst, ka L.Mūrniecei un policistu arodbiedrībai tobrīd bija publiskas nesaskaņas un līdz ar to arodbiedrības biedri pievērsa īpašu uzmanību ministres rīcībai. Par dienesta auto izmantošanu privātajām vajadzībām tika kritizēta arī toreizējā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP). Arī valdībā un sabiedrībā bija plašas diskusijas par šī nodokļa lietderību.
Avots: LETA

Baibas Rozentāles atjaunošana Latvijas Infektoloģijas centra vadītājas amatā

2010. gada aprīlī diskusijas izraisīja tā brīža veselības ministres pienākumu izpildītājas L.Mūrnieces lēmums atjaunot bijušo veselības ministri un Tautas partijas biedri Baibu Rozentāli Latvijas Infektoloģijas centra vadītājas amatā. Lai arī B.Rozentāles reputācija tika vairākkārt apšaubīta, gan L.Mūrniece, gan premjers Valdis Dombrovskis skaidroja, ka B.Rozentāle ir pietiekami kompetenta, lai atgrieztos darbā Latvijas Infektoloģijas centrā. Kritiku izraisīja fakts, ka L.Mūrniece atbalstīja priekšgājējas atgriešanos amatā tikai īsu brīdi pirms stājās spēkā grozījumi, kas liedz šādu rīcību. L.Mūrniece norādīja, ka nebija par to informēta. Turklāt L.Mūrniece ar savu rīcību atbalstīja to, ka B.Rozentāle, esot ministres amatā, neiecēla jaunu Latvijas Infektoloģijas centra vadītāju, bet gan tikai pienākumu izpildītāju, lai pēc ministres amata pamešanas varētu atgriezties iepriekšējā darbā.
Avots: LETA

3 komentāri:

  1. Impulsīva un reizēm pat šizofrēniska rīcība nerēķinoties ne ar partijas, ne ar valsts interesēm un pilsoņu nostāju, piemēram, NEO gadījumā, kā arī tad, kad pretēji JL principiem, vienpersoniski uzstājās par Latvijas armijas nekavējošu izvešanu no Irākas

    AtbildētDzēst
  2. Linda Mūrniece izrādās mīl melot. To esam pamanījuši vairakkārt. http://www.iauto.lv/art/16395/0 ir ievietotas fotogrāfijas ar rakstu, kurā minēts: „Neatkarīgā policistu arodbiedrība saņēma Baložu iedzīvotāju fotogrāfijas un sūdzības, ka iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces dienesta auto Audi A6 v/n GF-8295 regulāri ved uz Baložu vidusskolu bērnus. Dienas vidū, kad visiem valsts dienestā, arī ministriem un to šoferim ir darba laiks, bet Baložu skolā beidzas mācības, minētā automašīna ierodas ar valsts dienestā esošu šoferi, lai no Baložu skolas, kā to atdzina pati Linda Mūrniece, viņas bērnus nogādātu mājās”. Kā redzam, tad mašīna ieradās dienas vidū, kad visi ir darbā. Ko tad Mūrniece dara dienas vidū, kad visiem jāstrādā? Ar meļiem sastapāmies, kad presē Mūrniece stāsta par savu pistoli Walter, kuru nēsājot rokas somā lūpas krāsas vietā. Bet kad preses sāka prasīt, kāpēc tiek pārkāpts likums un vai Mūrniecei nevajadzētu uzlikt naudas sodu, jo likums neļauj pistoli nēsāt rokas somiņā, citādi var sanāk tā, kā tas gadījās ar Induļa Emša naudas portfeli, kuru nozaga. Tad Mūrneice sāka stāstīt citas pasakas. Arī uz teātri Linda brauca ar dienesta auto, un šofers, kurām, kā Drošības policijas darbiniekam, par maksā 6 Ls stundā, gaidīja Lindu ar vīru pie teātra. Vai tad tas nav valsts naudas izšķērdēšana? Tagad valdība grib samazināt 400 miljonus budžetā, negribot aizliegt ministriem un cita veida klerkiem izmantoto dienesta mašīnas, t.sk. personīgām vajadzībām. Kauns!

    AtbildētDzēst
  3. Linda Mūrniece, kā iekšlietu ministre. 2009.gada rudenī, pirms 18.novembra svinībām, viņa slepenībā sūtīja Ordeņa kapitulai prasību apbalvot ar ordeni bijušo iekšlietu ministru Mareku Segliņu. Pateicoties tam, ka Ordeņa kapitula šo faktu darīja zināmu sabiedrībai un bija protestu vēstules, Ordeņa kapitula noraidīja M.Segliņa apbalvošanu. Ja jau M.Segliņš bija tik labs, veiksmīgs ministrs kura jāapbalvo, tad kāpēc Linda Mūrniece veica iespaidīgas reformas ministrijā un tās uzraugošās iestādēs? Vai tas nav divkosība un nespēja reāli vērtēt notikumus?

    AtbildētDzēst