svētdiena, 2010. gada 15. augusts

Konstantīns Pupurs, VL, Helsinki 86, #6 Rīgas saraksts

http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/komisijas2010.CVKAND10.kandid2?NR1=10&cbutton=15109240683

Dzimšanas gads: 1964
Ārvalstu pilsonība: ASV
Dzīves vieta: Inčukalns
Izglītība: augstākā
Pabeigtas šādas mācību iestādes: Londonas Ekonomikas un politisko zinātņu skola (LSE), Anglija, 2003, Krievijas un PSRS republiku attīstība pēc Padomju Savienības sabrukuma, Maģistrs
Masacusetas Universitāte Bostona, (UMASS), ASV, 1999, Vēsture, Bakalaurs (cum laude/diploms ar atzinību)
Latvijas Valsts Universitāte (LVU), Latvija, 1994, Vēsture un Filozofija, Bakalaurs
Darba vieta un amats: Rīgas Pašvaldības Policija, Tūristu nodaļas darbinieks
Valsts valodas prasmes pašnovērtējums: dzimtā valoda
Tautība: latvietis
Ģimenes stāvoklis: precējies
Īpašumi:
1. Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas)
Dzīvoklis Inčukalns, Rīgas rajons (īpašumā)
Zemes gabals (1800 kv.m.) Inčukalns, Rīgas rajons (īpašumā)
2. Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi - to veids, izlaides un reģistrācijas gads) - nav
3. Nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas), kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām - nav
4. Kandidāta parādsaistību summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas - nav
5. Kandidāta izsniegto aizdevumu summa, ja aizdevumu vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas - nav
6. Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas), norādot kapitāla daļu skaitu un summu - nav
7. Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus - nav
8. Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus (norādot katra bezskaidrās naudas uzkrājumu turētāja vai bezskaidrās naudas norēķinu kartes izdevēja nosaukumu)
A/s "SEB Banka" 2800 LVL
A/s "PAREX Banka" 2100 LVL

Jaunas paaudzes ienākšana, Ieva Nikoleta Dāboliņa:

Dzimis 1964.gadā, Latvijas un ASV pilsonis. Beidzis trīs augstskolas - LVU 1994.gadā, Masačūsetsas Universitāti ASV 1999.gadā un Londonas Ekonomikas un politisko zinātņu skolu Anglijā 2003.gadā. Vēstures maģistrs un politologs.


Konstantīns Pupurs bija pirmais, kas pēc ilgiem padomju okupācijas gadiem 1988.gada 14.jūnijā iznesa cauri Rīgai Latvijas karogu. Pēc šīs akcijas viņam atņēma pilsonību un ar 100 dolāriem kabatā izraidīja no PSRS.

Tagad, pēc 22 gadiem, kas pavadīti svešumā, laikā, kad Latviju pamet tūkstošiem cilvēku, Konstantīns Pupurs ir nomainījis ASV armijas virsnieka algu pret Rīgas pašvaldības policijas grašiem. Kā pats saka - lai dēls Ivars izaugtu par latvieti.

Irākas kara veterāns, vairāku ASV armijas apbalvojumu īpašnieks, cilvēks ar aristokrāta stāju un tikumiem, brīvi pārvalda vairākas svešvalodas. Izstrādājis mācību programmas ASV militārajām mācību iestādēm Eiropas ģeopolitiskās vēstures jautājumos, ko nu jau sešus gadus lieto ASV armijas virsnieku apmācībā.

Konstantīna Pupura 46 gadus garais mūžs ir bieza piedzīvojumu romāna vērts.

Stiprās puses – drosme, izlēmība, ideālisms, augstas darba spējas un sadarbības prasmes, dziļas zināšanas par Latvijas un pasaules vēsturi, politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem. Vienkāršs un sirsnīgs cilvēks un kolēģis. Vājās puses – emocionalitāte.

5 komentāri:

  1. 1988. gada 14. jūnijā pirmo reizi Latvijas pēckara vēsturē demonstrācijas laikā grupas "Helsinki-86" biedrs Konstantīns Pupurs cauri visai Rīgai, no Brīvības pieminekļa līdz Brāļu Kapiem, iznesa Latvijas sarkanbaltsarkano karogu.

    AtbildētDzēst
  2. Izcils kā cilvēks un vēl izcilāks kandidāts Saeimas darbam. Perfekti pārzina spēku samērus Latvijā un pasaulē. Vēsturnieks un politologs. Runā 5 valodās. Nekad nenodos Latviešu intereses. Būtu izcils aizsardzības ministrs.

    AtbildētDzēst
  3. Patiešam dīvaini, ka Konstantīns Pupurs nekad nav lasījis Eīgas Latviešu Biedrības 1938. gada statūtus?

    Un nav iestajies par biedru šajā "Tautas parlamentā" , lai izveidotu savu komisiju!

    Tik izglītots - bet nav sapratis visu latviesu biedrību nozīmi!

    Skumji!

    Visiem novēlu laimīgu 2019. gadu Helsinku 86 vārdā!

    AtbildētDzēst
  4. Kļūdas labojums. Jābūt: Rīgas Latviešu Biedrības ..........

    AtbildētDzēst