pirmdiena, 2011. gada 30. maijs

VVF tikusies ar Urbanoviču, Āboltiņa gaida

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=316873:vvf-tikusies-ar-urbanoviu-boltia-gaida&catid=72:politika&Itemid=95
28.05.2011 Māra Libeka

Ja kādam šķiet, ka politiķu uzmanības centrā ir tikai divi oficiāli izvirzītie Valsts prezidenta amata kandidāti Valdis Zatlers un Andris Bērziņš, tad tā ir maldinoša pārliecība. 



Politiskajās aizkulisēs notiek aktīva rosīšanās un sarunas jau par nākamo Valsts prezidenta vēlēšanu kārtu, ja Zatleram un Bērziņam nebūs pietiekami daudz balsu. To, ka ne viens, ne otrs tās nesavāks, jau TV5 paredzēja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, un tas ir zīmīgi.

Neoficiāli zināms, ka "Vienotības" spice kopā ar "Saskaņas centru" varētu izkalt plānu par savu kopīgu prezidenta kandidātu, jo, pēc kāda valdošo aprindu politiķu sacītā, šī esot reti izdevīga iespēja, lai aiz ietekmes vārtiem atstātu visus trīs sabiedrībai labi zināmos oligarhus, pār kuriem kārtējo reizi savilkti drūmi pelēki mākoņi – Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs krata Andrim Šķēlem un Aivaram Lembergam piederošos īpašumus, bet pagaidām netiek klāt Šleseram, jo Saeima viņu aizsargā.

Par Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu kā nākamo Rīgas pils saimnieci aizkulisēs runā jau krietni pasen. Bet tagad, kad gaisā virmo ideja par kopīgu "Vienotības" un "Saskaņas centra" kandidātu, Āboltiņas izredzes kļūst arvien reālākas. Vēl jo vairāk tādēļ, ja atceramies faktu, ka Saeimas vēlēšanu naktī viņa paziņoja, ka valdība jāveido kopā ar Urbanoviča partiju. Tiesa, stipri jāšaubās, vai šādam notikumu pavērsienam būs gatava Pilsoniskā savienība.

Saeimā neoficiāli tiek spriests par to, ka Āboltiņas kandidatūra pa prātam būtu arī Aivaram Lembergam, jo līdz ar Āboltiņas ienākšanu Rīgas pilī "Vienotības" varas centrs vājinātos un būtu lielākas iespējas to sašķelt. Saeimas priekšsēdētājas preses sekretārs Aleksis Jarockis sacīja, ka neko par šādām aizkulišu runām nezinot un ka "Vienotībai" esot tikai viens mērķis – panākt, lai V. Zatleru ievēl atkārtoti.

Neoficiāli zināms, ka pie "Saskaņas centra" Saeimas frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča viesojusies eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga (VVF), lai pārrunātu iespēju uzņemties valsts vadīšanu. J. Urbanovičs ne noliedza, ne apgalvoja, ka bijusi šāda tikšanās, bet viņa līdzgaitnieki, kas vēlējās palikt anonīmi, pastāstīja, ka saruna tiešām notikusi.

"Saskaņas centrs" amatam diezin vai virzīs valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu. Urbanovičam bijusi saruna ar Satversmes aizsardzības biroja priekšnieku Jāni Kažociņu, pēc kuras viņš kļuvis domīgs un nācis pie atziņas, ka pagaidām Sudraba jāatliek malā, vēsta politisko notikumu aculiecinieks.

1 komentārs:

  1. Sveiki,

    Vai meklējat likumīgu aizdevumu?
    Vai jūsu bankas jums ir atteikušas?
    Viena vai otra iemesla dēļ jums ir vajadzīga nauda.
    Jūs esat sirsnīgs un godīgs
    Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai nomaksātu parādus, rēķinus vai īstenotu projektu?
    Jums vienmēr ir iespēja.
    Turklāt mēs piedāvājam aizdevumus ātri un uzticami ar gada procentu likmi 2%. Mēs esam uzticami
    Ja jūs interesē, lūdzu, nevilcinieties sazināties ar mums tieši.
    E-pasts: lapofunding960@gmail.com

    AtbildētDzēst