svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Iveta Grigule, ZZS, izslēgta no LZP

Iveta Grigule
Dzimšanas gads: 1964
Ārvalstu pilsonība: nav
Dzīves vieta: Mārupes novads
Izglītība: augstākā
Pabeigtas šādas mācību iestādes: Rīgas 2. vidusskola, 1983, vidējā izglītība
Latvijas Kultūras akadēmija, 1998, mākslas bakalaura grāds kultūras socioloģijas programmā
Latvijas Universitāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Starptautisko attiecību institūts, 2000, ārējo sakaru struktūrvienības vadītāja kvalifikācija
Darba vietas un amati: Mārupes novada dome, deputāte
Latvijas Zaļā partija, valdes locekle
Valsts valodas prasmes pašnovērtējums: dzimtā
Tautība: latviete
Ģimenes stāvoklis: nav norādīts
Īpašumi:
1. Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas)
dzīvojamā māja Mārupes novads (īpašumā)
dzīvoklis Siguldā (īpašumā)
2. Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi - to veids, izlaides un reģistrācijas gads) - nav
3. Nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas), kurus kandidāts iznomā citām personām vai nomā no citām personām - nav
4. Kandidāta parādsaistību summa, ja parādsaistību vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas
119800 EUR
5. Kandidāta izsniegto aizdevumu summa, ja aizdevumu vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas - nav
6. Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas), norādot kapitāla daļu skaitu un summu
SIA RAI Consulting 200 LVL (10 gab.)
7. Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus
32000 LVL
8. Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus (norādot katra bezskaidrās naudas uzkrājumu turētāja vai bezskaidrās naudas norēķinu kartes izdevēja nosaukumu)
Nordea banka 2000 LVL
9. Kandidātam piederošie vērtspapīri sadalījumā pa to veidiem [norādot to veidu, skaitu, summu (nominālvērtībā) un juridiskās personas - vērtspapīru eminenta - nosaukumu, privatizācijas un kompensācijas sertifikātiem norādot tikai to skaitu] - nav

Deputātu kandidāts(-e) ir norādījis(-usi), ka nav sadarbojies(-usies) ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs.


http://www.kandidatiuzdelnas.lv/kandidati-un-partijas/155-iveta-grigule/
Bijusi Mārupes novada domes deputāte (2009 - 2010). Iepriekš bijusi Hanzas dienu biroja vadītāja Rīgas domē, strādājusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā par departamenta direktori, bijusi Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora Gata Trukšņa (LPP) palīdze, pašvaldības SIA "Jūrmalas attīstības projekti" valdes priekšsēdētāja (līdz šā gada jūnijam).


Kandidātam ir lieli skaidras naudas uzkrājumi (sākot no 10 tūkst. LVL) un/vai lielas parādsaistības (sākot no 150 tūkst. LVL ), neskaidri finanšu darījumi
Četros no pieciem gadiem, kad iesniegusi valsts amatpersonas deklarāciju, norādījusi lielus skaidrās naudas uzkrājumus. 2001.gadā, kad sāka darbu Rīgas domē kā Hanzas dienu biroja vadītāja, tie bija 53 500 latu, 2004.gadā, kad atstāja šo amatu – 28 800 latu.2005.gadā saskaņā ar deklarāciju iegādājusies dzīvokli Jūrmalā tikai par 3532 latiem, turklāt summu sakritība liek domāt, ka, neraugoties uz tobrīd nepilnus 30 tūkstošus latu lielajiem skaidras naudas uzkrājumiem, pirkumam ņēmusi kredītu.2009.gadā, kad kļuva par Jūrmalas pašvaldības SIA “Jūrmalas attīstības projekti” vadītāju, deklarējusi 33 678 latu skaidras naudas uzkrājumus.

Kandidāts ir vairākkārtīgi mainījis politiskās partijas
2001.gadā ievēlēta Mārupes pagasta pašvaldībā no Jaunās kristīgās partijas. 2005.gadā iestājās Latvijas Zaļajā partijā, no kuras kandidēja uz Mārupes novada domi, bet netika ievēlēta.

No Zaļās partijas izslēdz deputāti Griguli 
http://www.delfi.lv/news/referendums-2011/prezidents/no-zalas-partijas-izsledz-deputati-griguli.d?id=38876483
www.DELFI.lv 02. jūnijs 2011

Latvijas zaļā partija (LZP) valde trešdien nolēma izslēgt no partijas Saeimas deputāti Ivetu Griguli, liecina paziņojums partijas mājas lapā internetā.

LZP mājas lapā kā izslēgšanas iemesli minēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sods "par nelikumībām 10. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā rezultātā LZP un ZZS tiek liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai (95 015,50 lati)".

Tāpat viņai pārmests LZP statūtu pārkāpums, "paužot viedokli par valdes lēmumiem vēl pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes ir bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā". Tāpat izslēgšanas iemesls ir "publiska viedokļa paušana, kas ir pretrunā ar LZP programmu" un "Saeimas balsojums par/pret KNAB kratīšanu Šlesera dzīvesvietā Jūrmalā un Rīgā, kas cēlis neslavu Latvijas Zaļajai partijai visas valsts mērogā, un kā rezultātā Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosinājis Saeimas atlaišanu".

Plašāk nav izskaidrots, kādus viedokļus Grigule paudusi.

Grigule žurnālistiem uzsvēra, ka par šādu partijas lēmumu vēl oficiāli nav informēta, taču pauda pārsteigumu, kā valde varēja viņu izslēgt, jo saskaņā ar partijas statūtiem valdes locekli var izslēgt tikai ar kongresa lēmumu.

Grigule pagaidām nevēlējās komentēt iespēju, vai viņa varētu strādāt kā neatkarīgā deputāte vai iestāties kādā citā Zaļo un zemnieku apvienībā ietilpstošā partijā.

Viņa norādīja, ka ar visu prezidenta vēlēšanu procesu viņai nav bijis laikā "noskaidrot, kas notiek ģimenē", ar to domājot partiju.

Viņa norādīja, ka vismaz līdz 23.jūlijam strādās Saeimā un neplāno pievienoties jaunievēlētā Andra Bērziņa komandai Rīgas pilī, piemēram, vadot prezidenta kanceleju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru