pirmdiena, 2011. gada 9. maijs

Sudraba: ar 'savējo' iecelšanu amatos 'Vienotība' nodevusi pašas deklarētus principus

www.DELFI.lv | 09. maijs 2011

Palielināt fotoFoto: vienotiba.lv "Vienotības" savulaik "skaļi definētie" godīguma un atklātības principi šīs valdības darbības laikā nodoti, aktīvi ieceļot uzņēmumu padomēs koalīcijas partiju pārstāvjus, uzskata Valsts kontroliere Inguna Sudraba, neslēpjot, ka tas viņai sagādājis vilšanos.

Pirmdien intervijā Latvijas Radio Sudraba pauda, ka pašlaik valsts uzņēmumu valdēs bieži vien nonāk likvidēto padomju locekļi, un tā ir tāda kā amatu kompensēšana. Viņasprāt, vairākiem valžu locekļiem nav atbilstošā kompetence, bet daudzos uzņēmumos valdes skaitliski ir pārāk lielas.

"Man jāatzīst, ka man pašai tā bija rūgta vilšanās, jo "Vienotības" definētie principi - godīgums, atklātība, [..] uz kuriem tik ļoti daudz uzstāja, ka jābūt kompetentiem cilvēkiem un atklātiem konkursiem" šīs valdības darbības laikā ir nodoti, pauda Sudraba.

""Vienotība" šīs valdības sastāvā sāka tik ļoti aktīvi likt savus cilvēkus amatos, man bija ļoti žēl, ka faktiski tie principi, kas tika skaļi definēti [..] ir nodoti," sacīja Valsts kontroliere.

Jau ziņots, ka pēc Saeimas vēlēšanām "Vienotības" un Zaļo un zemnieku koalīcijas valdība aktīvi nomainīja pārstāvjus valsts uzņēmumos. Lielākās izmaiņas piedzīvoja ZZS vadītās Satiksmes ministrijas iestādes, bet arī "Vienotības" vadītajā Ekonomikas ministrijā nomainīti vairāki pārstāvji uzņēmumu vadībā.

Piemēram, februārī kļuva zināms, ka Latvijas Garantiju aģentūras (LGA) valdē iecelts "Vienotībai" pietuvinātais jurists Andris Gādmanis, reģistrētas izmaiņas arī Ekonomikas ministrijas (EM) pārziņā esošās valsts SIA "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs" (LNMC) vadībā. Par šī uzņēmuma valdes priekšsēdētāju kļuva Jūrmalas domniece, partijas "Jaunais laiks" (JL) biedre Iveta Blaua.

http://bizness.delfi.lv/uznemumi/em-parzina-esosajos-uznemumus-iecel-vienotibas-cilvekus.d?id=36639825

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru