piektdiena, 2011. gada 27. maijs

Vējonis aiziet, jo apvainojies (ZZS)

26.05.2011 Māra Libeka
http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=316626:vjonis-aiziet-jo-apvainojies&catid=72:politika&Itemid=95
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis vairs nevēlas vadīt Zaļo un zemnieku savienību, jo gribot vairāk laika veltīt pašvaldībām un vides lietām.



ZZS valde oficiālo lēmumu pieņems pirmdien. Bet neoficiāli politiskajās aizkulisēs tiek apstiprināts, ka Vējonis ir apvainojies, jo nav izvirzīts Valsts prezidenta amatam, uz ko ļoti cerēja. Cerībām bija pamats, jo par viņu kā iespējamo Rīgas pils saimnieku Saeimā runāja ne viens vien – Vējonim esot pietiekami liela pieredze valsts lietās, braukādams komandējumos pa ārzemēm, labi apguvis angļu valodu... Kāda Vējonim tuvu stāvoša amatpersona sacīja, ka bijusi pat ļoti pārsteigta par ministra svešvalodas zināšanām – redz, tā malēniešu izloksne, svešā mēlē runājot, nemaz neesot jūtama! Šī persona, kas nevēlējās publiskot savu uzvārdu, sacīja, ka vides ministrs bijis viens no reālākajiem kandidātiem ārlietu ministra amatam pēc tam, kad ministra krēslu bija spiests atstāt Māris Riekstiņš. Arī tad Vējonis vīlās, jo cerēja uz ārlietu ministra portfeli un pat valdības veidošanas karstumā paspējis aizbraukt uz Maskavu, kur Krievijas valdošā partija "Vienotā Krievija" rīkoja ekologu konferenci. Tur nejauši saticies ar Krievijas valdības vadītāju Putinu.

Bet pirms pašvaldību vēlēšanām Latvijas Zaļās partijas valde Vējoni izvirzīja Rīgas domes priekšsēdētāja amatam.
Vides ministram visu laiku bijušas klusas cerības ieņemt kādu par vides ministru redzamāku amatu, tomēr tās nav piepildījušās. Kad sapnis jau bija tik tuvu īstenībai, atkal nekā – ZZS nevirza savu priekšsēdētāju, bet nāk klajā ar paziņojumu par Andri Bērziņu kā iespējamo Rīgas pils saimnieku. Šoreiz Vējonis neizturēja un protestēja, paziņojot, ka ZZS var meklēt citu priekšsēdētāju.
Dažas personas, kas labi pazīst ministru Vējoni, norādīja, ka labi vien esot, ka viņu neizvirzīja, jo viņš, lūk, nespējot rūpēties par cilvēkiem – visus treknos gadus Vides ministrijas darbiniekiem bijušas viszemākās algas, salīdzinot ar citām ministrijām. Krīzes laikā pat tās apcirptas. Vējoņa balss nav bijusi dzirdama ne par Vaidavas HES būvniecību, ne Baltezera problēmām, ne arī mežziņu dienesta nīdēšanu.

Vējonis patlaban ir ārvalstu komandējumā un nebija sazvanāms, bet viņam tuvu stāvošais Ingmars Līdaka centās pārliecināt, ka Vējonis nemaz neesot apvainojies un ka paziņošana par partijas vadošā amata atstāšanu vienlaikus ar Andra Bērziņa kandidatūras izvirzīšanu tāda sakritība vien esot. Vides ministrs ļoti daudz braucot komandējumos ārpus Latvijas, tāpēc neesot laika pildīt ZZS vadītāja pienākumus – Vējonis esot bijis pat priecīgs, ka viņa kandidatūra oficiāli neesot apspriesta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru