pirmdiena, 2010. gada 18. oktobris

Jaundžeikars aktīvi vāc slepenu informāciju

http://diena.lv/lat/politics/hot/jaundzeikars-pedejas-nedelas-pavadod-deputata-amata-aktivi-vac-slepenu-informaciju

Autors: Lita Krone, LETA , 17.okt, 2010

Pavadot pēdējās nedēļas Saeimas Nacionālās Drošības komisijas priekšsēdētāja amatā, Dzintars Jaundžeikars aktīvi vāc slepenu informāciju, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Dz. Jaundžeikars ar sparu ir ķēries pie informācijas vākšanas. Viņš ir pieprasījis datus par drošības dienestu darbiniekiem izsniegtajām piesegpasēm, Krievijai izdotām personām un atsevišķām krimināllietām. Paralēli Jaundžeikars uzsācis jaunas politiskās nišas meklējumus, sākot sarunas ar apvienību "Visu Latvijai – TB/LNNK".

Kādā no komisijas sēdēm Jaundžeikars informējis, ka pēc viņa rīcībā esošajām ziņām savairojušās Latvijas drošības dienestiem domātās piesegpases, tādēļ jānoskaidro, cik izdotas pēdējo 10 gadu laikā un kādiem dienestiem. Pieprasījumu Jaundžeikars nosūtīja, bet no Iekšlietu ministrijas saņēma atteikumu.


Savukārt Migrācijas lietu pārvaldē viņš esot interesējies, cik daudz no Krievijas personu izdošanas pieprasījumiem Latvija apmierina. To varētu saistīt ar Latvijas balzama īpašnieka Jurija Šeflera neizdošanu, ja viņš te atbrauktu. Jaundžeikars jau iepriekš Migrācijas lietu pārvaldei lūdza izvērtēt iespējas piešķirt uzturēšanās atļauju Latvijā Šefleram, kuru Krievija izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā.

Drošības policijai Jaundžeikars uzdevis izvērtēt iespējas atņemt pielaidi policijas darbiniekam Konstantīnam Rubīnam, kurš savulaik izmeklēja politiķa dēla Pētera Jaundžeikara sēšanos pie stūres narkotiku reibumā. Tiesa Pēteri Jaundžeikaru atzina par vainīgu.

Pēc 2. novembra viņam būs liegta piekļuve pie šīm ziņām, jo pašreizējais Dz. Jaundžeikara amats ļauj uzzināt tikai drošības dienestiem pieejamas ziņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru