sestdiena, 2010. gada 4. septembris

Par Latvijas rusifikāciju un Saeimas vēlēšanām (redstar7)

http://redstar7.wordpress.com/2010/09/03/par-latvijas-rusifikaciju-un-partiju-sarakstiem-saeimas-velesanas/

Pēdējos gados notiek spēcīga Latvijas rusifikācija. Jaunais vilnis. Veikalos latviski nesaprotošie pārdevēji. Rīgas Dinamo Krievijas hokeja čempionātā. Puškina piemnieklis Kronvalda parkā. 9. maija svinības pie Uzvaras pieminekļa. Krievijas karodziņi automašīnās. N-tās krievu filmas un seriāli latviešu televīzijas kanālos. Uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret nekustamā īpašuma iegādi. Regulāri izteikumi par krievu valodu kā otro valsts valodu. Putins un jaunumi no Krievijas tiek afišēti kā galvenās dienas ziņas masu medijos. Utt.

Agrāk tā nebija. Tas viss ir tapis pēdējos gados.
Lasīt vairāk par visiem 13 sarakstiem redstar7 viedokli šeit:
Liekas, ka autors (redstar7) kā centrālo kriteriju sarakstu un deputātu vērtēšanai izvirza balsojumu PRET koncertzāles būvēšanu. Citādāk - interesanti komentāri.

Fragmenti:

Visu Latvijai / TB/LNNK. Atzīšos, ka šobrīd diezgan nopietni sliecos par labu šai partiju apvienībai. Tēvzemieši gan man teju vienmēr ir riebušies. Atcerieties un aplūkojiet fotogrāfijās kaut vai Jāni Straumi. Arī jau piesauktajā balsojumā par koncertzāli tēvzemieši konsekventi balsoja PAR.

Visu Latvijai nekad nav tikuši Saeimā. Viņu galvenie spēki – Raivis Dzintars, Imants Parādnieks, Jānis Iesalnieks un Jānis Sils (neesmu pārliecināts, vai viņš ir VL partijā, bet sarakstā kandidē) man ir mazliet zināmi. Es neatbalstu visu, ko viņi saka un uzskata, bet viņiem piemīt viena ļoti jauka īpašība. Viņi ir Latvijas patrioti. Un tādi cilvēki mums tieši šobrīd ir ļoti nepieciešami. Man ir iekšēja pārliecība, ka viņi “nepārkrāsosies” un nemainīs savu iekšējo pārliecību. Kaut vai tādēļ, ka līdz šim viņi Saeimā nav bijuši, tomēr ilgstoši darbojušies, aizstāvot nacionālās intereses. Turklāt Saeimā šobrīd neviena partija nav spējīga dot SC pienācīgu pretsparu. Atliek vienīgi cerēt, ka VL! to spētu.
Es vēl personīgi neesmu līdz galam pārliecināts, par ko balsot. Vienotība man nepatīk atsevišķu personāžu un bezzobainās nostādnes nacionālajos jautājumos dēļ. Savukārt VL/TB/LNNK man neizsakāmi riebjas tēvzemiešu gals. Es negribu balsot par cilvēkiem, kuri iestājušies par koncertzāli. Kad izdarīšu savu izvēli, ierakstīšu par to šeit – Caurumā.
....
Par PS:
Diemžēl Rīgā Vienotības cilvēks numur viens ir fenomenālais Ģirts-Valdis Kristovskis. Viņš savulaik ir paspējis darboties gan Tautas Frontē, gan Latvijas ceļā, gan tēvzemiešos, gan tagad arī PiSā. Vēl viņš ir bijis gan Aizsardzības ministrs, gan eiroparlamentārietis, gan tagad Rīgas domes deputāts. Tas jau nekas, ka Rīgas domi un balsojošos rīdziniekus Ģirts tagad vienkārši uzmetīs un ies Saeimā. Tā dara daudzi, Šleseru ieskaitot.Vēl atceros Ģirtu no viena raidījuma Latvijas radio 4. No sākuma viņš solījās, ka runās tikai latviski, bet jau pēc minūtēm 10 dzirdēju viņu apņēmīgi stomāmies krieviski… Man mazliet palika kauns, lai arī nekad neesmu par viņu balsojis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru