piektdiena, 2010. gada 3. septembris

Aivars Aksenoks, TB/LNNK, JL, #32 Rīgas saraksts

http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/komisijas2010.CVKAND10.kandid2?NR1=10&cbutton=72168330921

Dzimšanas gads: 1961
Ārvalstu pilsonība: nav
Dzīves vieta: Rīga
Izglītība: augstākā
Pabeigtas šādas mācību iestādes:    Latvijas Universitāte, 2003, otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība jurisprudencē, jurista kvalifikācija
        Rīgas Politehniskais institūts, 1984, inženiera - mehāniķa kvalifikācija specialitātē automobiļi un automobiļu saimniecība
Rīgas 1.vidusskola, 1979, vidējā izglītība
Darba vietas un amati:      VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija", Rīgas Motormuzeja vadītājs
   Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, valdes loceklis
   Biedrība "Latvijas vindsērfinga asociācija", valdes priekšsēdētājs
Valsts valodas prasmes pašnovērtējums: dzimtā valoda
Tautība: latvietis
Ģimenes stāvoklis: precējies
Īpašumi:
1. Kandidāta īpašumā vai valdījumā (arī sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību) esošie nekustamie īpašumi (to veids un atrašanās vietas)
            zeme Aizputes novads (īpašumā)
            zeme un ēkas Rēzeknes novads (īpašumā)
            zeme un dzīvojamā ēka Rīga (īpašumā)
            zeme un dzīvojamā ēka Jūrmala (īpašumā)
2. Kandidātam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi (sauszemes, gaisa un ūdens transporta līdzekļi - to veids, izlaides un reģistrācijas gads)
automašīna Opel Astra , izl.gads:2006, reģ.gads:2006
5. Kandidāta izsniegto aizdevumu summa, ja aizdevumu vērtība katrā gadījumā atsevišķi vai kopā pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas
55815 LVL
6. Kandidātam piederošas kapitāla daļas (akcijas, pajas), norādot kapitāla daļu skaitu un summu
A/S "Latvijas Krājbanka" 22 LVL (22 gab.)
A/S "Olaines kūdra" 22 LVL (22 gab.)
7. Kandidāta skaidrās naudas uzkrājumi, ja to summa pārsniedz 500 latus
9390,8 LVL
8. Kandidāta bezskaidrās naudas uzkrājumi un bezskaidrās naudas norēķinu karšu kontu atlikumi, ja to summa pārsniedz 500 latus (norādot katra bezskaidrās naudas uzkrājumu turētāja vai bezskaidrās naudas norēķinu kartes izdevēja nosaukumu)
A/S "Parex Banka" 9008 EUR
A/S "SEB Banka" 142 LVL
A/S "Parex Banka" 2016 LVL
9. Kandidātam piederošie vērtspapīri sadalījumā pa to veidiem [norādot to veidu, skaitu, summu (nominālvērtībā) un juridiskās personas - vērtspapīru eminenta - nosaukumu, privatizācijas un kompensācijas sertifikātiem norādot tikai to skaitu]
         Latu rezerves fonda apliecības A/S "SEB Banka" 6318 LVL (4513 gab.)

http://lv.wikipedia.org/wiki/Aivars_Aksenoks

Aivars Aksenoks (dzimis 1961. gada 24. maijā) ir Latvijas politiķis, pašlaik TB/LNNK loceklis. Bijušais Latvijas tieslietu ministrs un Rīgas Domes priekšsēdētājs (partijas Jaunais laiks pārstāvis).

1984. gadā beidzis Rīgas Politehniskā institūta Mehānikas un mašīnbūves fakultāti automobiļu un automobiļu saimniecības specialitātē. 2003. gadā — Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Padomju gados bijis LKP biedrs. Lai gan Aksenoks uzskata, ka ir beidzis darbību partijā jau 1989. gadā, jo beidza maksāt biedra naudu, oficiālu iesniegumu par izstāšanos iesniedzis 1991. gadā.

Bijis CSDD Rīgas nodaļas priekšnieks. No 2002. līdz 2004. gadam bija tieslietu ministrs E. Repšes valdībā. Kopš 2005. gada — Rīgas Domes priekšsēdētājs un Rīgas brīvostas pārvaldes valdes loceklis. 2007. gadā atlaists no domes priekšsēdētāja amata — pirmoreiz Rīgas Domē. 2008. gada sākumā izstājās no JL, bet tā paša gada 1. decembrī pievienojās TB/LNNK.

http://www.delna.lv/lat/tb-lnnk-riga/2258-4-aivars-aksenoks-*-*/

3. Persona ir ar apšaubāmu reputāciju saistībā ar iespējamu neētisku rīcību vai iesaisti koruptīvās darbībās
- Nepelnītas prēmijas un atlīdzība par, iespējams, neveiktiem pienākumiem – šos un citus pārkāpumus Rīgas domē (RD) un citās galvaspilsētas pašvaldības iestādēs konstatējusi Valsts kontrole (VK), veicot revīziju par 2006.gadu, kad Rīgas mērs bija A.Aksenoks. VK secinājusi, ka pašvaldības institūcijās nav ievērota prasība par vienotu atalgojuma un iekšējās kontroles sistēmu. RD institūcijās kopumā, nosakot mēnešalgas, nav izvērtēti darbinieku amata pienākumi un darba apjoms, jo atalgojums būtiski palielināts, piešķirot prēmijas, piemaksas un dažādas sociālās garantijas. Tādējādi mēnešalgas īpatsvars no kopējās atalgojuma summas var būt pat visai neliels, vidēji no 56,3% līdz 77,2%.
Avots: Diena

- Pēc mēra amata zaudēšanas 2007.gada pavasarī A.Aksenokam vairākus mēnešus bija grūtības atrast darbu. Tā paša gada beigās viņš kļuva par „Fiat” un „Alfa Romeo” oficiālā pārstāvja Latvijā, SIA „Auto Italia” valdes priekšsēdētāju. Sākot strādāt šajā uzņēmumā, medijos izskanēja informācija, ka A.Aksenokam viņa interesēm atbilstošo nodarbošanos palīdzējuši atrast tieši TB/LNNK pārstāvji, kā dēļ viņš arī esot izšķīries pievienoties šim valdībā pārstāvētajam politiskajam spēkam.
Avots: Diena

- 2006. gada septembrī, laikā, kad Rīgas Domi vadīja Aivars Aksenoks, tika izveidota darba grupa Jāņa Birka vadībā, kas lēma par finansējuma palielināšanu Dienvidu tilta būvniecībai un bijusi spiesta piekāpties būvnieku prasībai indeksēt tilta cenu pēc transporta būvju inflācijas indeksa, kas bija augstāka par vidējo inflāciju valstī. A.Aksenoka laikā arī pieņemts lēmums parakstīt tilta finansēšanas līgumus ar Deutsche Bank AG un a/s Dienvidu tilts.
Avoti: Diena, Neatkarīgā Rīta Avīze

4. Personai ir lieli skaidrās naudas uzkrājumi un neskaidri finanšu darījumi
Sākot strādāt CSDD par direktora vietnieku, skaidrās naudas uzkrājumi 2007.gadā pieauga līdz 21 947 LVL*. Bankā lielākā summa – 29 650 LVL – glabāta 2006.gadā. Aizdevumi pakāpeniski pieauga no 5 500 LVL 2000.gadā līdz 35 815 LVL 2008.gadā.
2005.gadā kļūstot par Rīgas brīvostas pārvades valdes locekli ar algu 2006.gadā 60 254 LVL, atdevis visus parādus.
Avots: VID amatpersonu deklarācijas (*valūtas konvertētas latos pēc Latvijas bankas noteiktā valūtas kursa uz deklarācijas iesniegšanas gada 31.martu)

5. Ieņemamie amati un ziedojumi
Desmit gadus no 1992. līdz 2002.gadam vadījis Ceļu satiksmes drošības direkcijas Rīgas nodaļu. 2002.gada novembrī apstiprināts par tieslietu ministru Eināra Repšes valdībā, un šo amatu zaudēja 2004.gada martā līdz ar E.Repšes valdības demisiju. Paralēli ar Rīgas mēra amata pildīšanu kopš 2005.gada aprīļa darbojies Rīgas brīvostas valdē, taču vienlaikus ar mēra amata zaudēšanu 2007.gada februārī no brīvostas valdes locekļa amata atbrīvots.
Partijai Jaunais laiks ziedojis 5 115 LVL.

6. Persona vairākkārtīgi ir mainījusi politiskās partijas
2002.gada oktobrī kandidējis 8.Saeimas vēlēšanās no partijas Jaunais laiks saraksta. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2005.gada martā no Jaunā laika saraksta ievēlēts par Rīgas domes deputātu un bijis Rīgas mērs no tā brīža līdz 2007.gada februārim, kad no šī amata viņu atbrīvojuši Rīgas domes deputāti.
Mēnesi vēlāk ievēlēts par Jaunā laika Rīgas nodaļas vadītāju, bet 2008.gada janvārī paziņojis par izstāšanos no Jaunā laika. 2008.gada decembrī kļūst par TB/LNNKbiedru.

http://redstar7.wordpress.com/2009/04/28/parbedzeji-un-parejie-rigas-domes-deputati/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru