otrdiena, 2010. gada 21. decembris

Piemaksa pensionāriem - nepilsoņiem

http://www2.la.lv/lat/latvijas_avize/jaunakaja_numura/komentari..viedokli/?doc=90913
V.Krustiņš: Lēnām pār tiltu
21.12.2010. Voldemārs Krustiņš.

Laikā, kad valstij lielas naudas grūtības, kad Latvijā apcērp visu cērpamo, Maskavā paraksta papildu saistības par 10 miljoniem latu. Īstajā laikā, vai ne?

Rīgas krievu avīzes "Vesti" rakstnieks speciālajiem uzdevumiem Eldarovs stipri uztraucies par to, ka Saeimas Budžeta komisija piekritusi nacionālo partizānu un Latvijas nacionālo karavīru organizācijas atbalstīt katru ar pieciem tūkstošiem latu. Tāpēc autors Eldarovs lasītāju vedina pie domas – ka bērnu pabalstiem nav piešķirti 11 miljoni latu. Tā šie veči, šie esesieši, kas cīnījušies pret padomju atbrīvotājiem, gandrīz vai aplaupa bērnus. Šausmīgi, vai ne?

Nē, Eldarovam nepiemīt kauna sajūta, nedz sajēga, ka nevajag latviešiem kaisīt sāli vecās rētās. Tāpēc, kad šis autors kaunina nu jau senu gadu cīnītājus, kaunina bērnu vecākus un viņu vecvecākus, palasīšu jums ziņu no Rīgā krievu valodā izdotās avīzes "Telegraf", kas savukārt atsaucas uz Latvijas Republikas Labklājības ministriju. Pēc V. Zatlera brauciena uz Maskavu, kur paredzēts nokārtot pēdējās nepieciešamās formalitātes: "No janvāra beigām gandrīz 20 tūkstoši pensionāru, kas ir nepilsoņi, saņems pie pensijām ikmēneša piemaksu 50 latu.." (2010. 14. XII)

Izrādās, ka šai vajadzībai Latvijas budžetā, kas citiem nesaudzīgi apcirpts un ko joprojām cērp, guļ 10,5 miljoni latu.

Ikkatram pensionāram varu novēlēt kādu latu piemetumu. Taču jājautā Budžeta komisijai, kur tieši pašreizējos "konsolidācijas" apstākļos valstij atrodas "brīvi" 10 miljoni un vai augšminēto saistību izpildei ir piemērotākais laiks – piemaksāt par darbu Krievijā, kad apcērp piemaksas par bērniem Latvijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru