otrdiena, 2010. gada 7. decembris

Aivars Slucis atbild

AIVARS SLUCIS atbild
No ASV dzīvojošā ārsta AIVARA SLUČA sarakstes ar Pilsoniskās Savienības biedriem daži provokatori centās sarīkot lielu apsūdzību ar politisku smaku. No konteksta izrautiem vārdiem veidoja tendenciozus secinājumus , ka darīšana ar rusofobu un melīgi visādus grēkus piedēvēja Kristovskim. Provokācija neizdevās, jo trūka loģikas. Tagad ārsts publicējis jaunu rakstu „Affirmative Action” (Latvijas Avīze 2010.g.1.decembris, 19.lpp. ), kur nekas no konteksta nav jāizrauj.
„No1940.g.līdz Staļina nāvei 1953.g. latvieši tika nogalināti, izsūtīti uz nāvi Sibīrijā, dzīti ārā no Latvijas, līdz 1/3 latviešu vairs nebija Latvijā”, raksta A. Slucis. Šī publikācija apliecina, ka tās autors nosoda staļiniskās represijas, kurās cieta arī krievi un ebreji, nevis kāda viena tauta. Tas nav vienīgais raksts, kas vērsts pret staļinismu. Viņš apmaksāja savu publikāciju laikrakstā „International Herald Tribune” 1998.g.30. septembrī, kur amerikāņiem skaidroja, ka holokausts sākās nevis Vācijā 1940.gadā, bet daudz agrāk Padomju Savienībā, kad komunisti Ukrainā, mākslīgi radot badu, nogalināja apmēram 5 miljonus ukraiņu, kad 1937. un 1938.gadā komunistu impērijā organizēja holokaustu pret tur dzīvojošiem latviešiem, igauņiem, lietuviešiem, vāciešiem. Latviešu ārsts, sākot no 1993.gada rakstījis un apmaksājis vairāk nekā 20 šādu patiesu rakstu ASV avīzēs.
A. Slucis finansējis daudzu patriotisku grāmatu izdošanu Latvijā. Tāda ir Margaritas Stradiņas grāmata „Atņemtā dzimtene”, Veltas Šimanskas grāmata „Tas bija toreiz” (2003.), Marijas Rancānes-Ozolas grāmata „Man bija sešpadsmit”. Viņš finansējis vienpadsmit Gunāra Birkmaņa grāmatu izdošanu. Vairākas no pieminētajām grāmatām izdotas 1000 eksemplāros un dāvinātas Latvijas skolām
B. Viņš apmaksājis manu grāmatu „Ar ticību Latvijas saulei” (1999), „Gods kalpot Latvijai” (2005) atkārtotu izdošanu un dāvināšanu skolām. Viņš piešķīris trim Latvijas radio žurnālistiem (1999.g.) speciālas balvas par patriotiskiem raidījumiem, apbalvojis skolotāju grupu par jaunatnes patriotisko audzināšanu. Draudzīgā aicinājuma fonds 2004.gadā Cēsīs apbalvoja ārstu un mecenātu Aivaru Sluci ar Draudzīgā aicinājuma medaļu un Goda diplomu. Viņš ir liels Latvijas patriots, kas aizstāv savu dzimteni, taisnību, godīgumu, zināšanas un latvietību.
No 2008.g. mecenāts sadarbojas ar Vītola fondu, kas piešķir talantīgiem un mazturīgiem Latvijas jauniešiem stipendiju, lai viņi varētu iegūt augstāko izglītību. A. Slucis apmaksā 20 stipendijas.
2006.gadā Slucis ziedojis100 tūkstošus USD Rīgas Brāļu kapu fondam. „Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods” ir viņa dzīves būtības izteicējs.
ATIS SKALBERGS

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru