otrdiena, 2010. gada 30. marts

TB/LNNK neatbalstīs tiesneses apstiprināšanu valodas zināšanu dēļ

Raksts 'TB/LNNK neatbalstīs zemesgrāmatas tiesneses apstiprināšanu nepietiekamu valodas zināšanu dēļ' publicēts: http://www.diena.lv/lat/politics/hot/tb-lnnk-neatbalstis-zemesgramatas-tiesneses-apstiprinasanu-nepietiekamu-valodas-zinasanu-del;
Autors Andris Saulitis.

Apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK Saeimas frakcija trešdien ārkārtas Saeimas plenārsēdē neatbalstīs Daugavpils zemesgrāmatu nodaļas tiesneses Tatjanas Ivanovas apstiprināšanu tiesneses amatā, jo uzskata, ka viņai nav nepietiekamu valsts valodas zināšanu. Šāds iespaids deputātiem radies pēc tiesneses iztaujāšanas komisijas sēdē.


TB/LNNK frakcija uzskata, ka nav pieņemama apstiprināšana tiesneša amatā ar līdz galam neapgūtām valsts valodas zināšanām, kas zemesgrāmatu tiesneša amata kandidātei nav ļāvušas izsmeļoši atbildēt uz deputātu uzdotajiem jautājumiem Saeimas Juridiskās komisijas sēdē.

„Tā nav laba prakse virzīt apstiprināšanai tiesnešu amata kandidātus ar nepilnīgu valsts valodas prasmi”, uzskata TB/LNNK frakcijas deputāts Dzintars Rasnačs. „Mēs kā Saeimas deputāti stājoties amatā cita starpā zvēram stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, un mūsu atbildība ir nepieļaut tādu cilvēku apstiprināšanu valstiski nozīmīgos amatos, kuru valsts valodas zināšanas nav ļoti labas. Lai tiesnese Ivanova vēl kādu laiku pamācās latviešu valodu, līdz būs pilnībā gatava apstiprināšanai tiesneses amatā uz mūžu”.

1 komentārs:

  1. Kārtējais nepilnīgais raksts - tā arī nav skaidrs vai komisija to noraidīja TB.LNNK dēļ vai apstirpinaja neskatoties uz to.
    Un vai visas citas partijas piekrita apstiprinašanai?
    Jabkurā gadījumā - izskatās, ka TB/LNNK ie vienīgie, kas Saeima mēģina uzturēt valsts valodas statusu.

    AtbildētDzēst