svētdiena, 2010. gada 2. maijs

Barča izstājas no TP frakcijas; Klaužs vēl domā

"TP pamet žurkas, kas bēg no grimstoša kuģa; kaut no citi kuģi spētu no tām izvairīties un tās neuzņemt",
22. marts, LETA:
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/308740-barca_izstajas_no_tp_frakcijas_klauzs_vel_doma

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāte Aija Barča šodien Saeimas prezidijā iesniegusi iesniegumu par izstāšanos no frakcijas, informēja Saeimas sekretāra biedrs Andrejs Klementjevs (SC).
...Savukārt TP frakcijas deputāts Jānis Klaužs, kurš tāpat kā partijas Līvānu nodaļa nav pārreģistrējies partijā, sacīja: "Jautājums par manu atrašanos frakcijā ir atklāts.".

Klaužs nevēlējās neko sīkāk komentēt, vien norādīja, ka visa informācija esot partijas valdei..

TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece stāstīja, ka valde vēl nav skatījusi jautājumu par Līvānu nodaļas lēmumu nepārreģistrēties. Arī par Klauža iespējamo aiziešanu no frakcijas viņai nebija informācijas: "Es domāju, ka Klauža kungs joko, mēs ar viņu runāsim."

Citi raksti:
TP pamet arī Līvānu nodaļa: http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/308646/
Tautas partiju (TP) pametusi Līvānu nodaļa, kas ir aptuveni 20 biedru. To vidū ir arī Saeimas deputāts Jānis Klaužs, šodien raksta laikraksts "Diena".
Līvānu novada domes priekšsēdis Andris Vaivods, kurš TP bija trīs gadus, atzinis, ka lēmums partijā nepārreģistrēties ir pieņemts jau pirms TP aiziešanas no valdības un ir vairāk protests pret varas partiju īstenoto politiku kopumā.

Saeimas TP frakcijā, kurā palikuši 18 deputātu, atbalstītāja statusā jau darbojas Raimonds Pauls, kurš arī nepārreģistrējās. Pārreģistrācijas anketu nav aizpildījis arī Rēzeknes novada domes priekšsēdis Monvīds Švarcs. Līvānu novada domes vēlēšanās TP uzvarēja, iegūstot septiņus mandātus. Taču par to, ka līvānieši gatavojas partiju atstāt, liecināja arī tas, ka no sava vidus viņi neizvirzīja pārstāvi TP valdes reģionu padomē.


TP rindas Saeimā rūk; partijas frakciju pamet Barča
Saeimas deputāte Aija Barča nolēmusi izstāties no Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas, apstiprināja deputāte. .

Līdz ar to no lielākās frakcijas Saeimā, kurai bija 19 deputāti, tagad TP būs 18 parlamentārieši tāpat kā "Saskaņas centram".

Barča nav TP biedre, taču viņai pārstāvētajai "Liepājas partijai" bija līgums ar TP.
Barča lēmumu par izstāšanos to TP Saeimas frakcijas ir pieņēmusi, konsultējoties ar "Liepājas partijas" priekšsēdētāju Uldi Sesku. Abu partiju sadarbības līgumā ir noteikts, ka par darbu koalīcijā partijām ir jākonsultējas, un konkrētajā gadījumā reģionālā partija nav tikusi brīdināta par TP vēlmi atstāt koalīciju..

Barča darbosies Saeimā kā ārpusfrakciju deputāte, bet par to, vai reģionālā partija sadarbosies ar kādu citu partiju, lems tās kongress maija beigās vai jūnija sākumā..
Barča nolēmusi atbalstīt Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru